bu arkadaşın daha yeni albümü çıktı. etnik-pop, tekno ve caz esintileri hissedilen bir albüm. besteleri falan beğenip beğenmemek tabi size kalmış, ben beğendim. ama bu arkadaşla ilgili en önemli özellik sesi. sesi 6,5 oktav. insan sesi üçe ayrılıyor. çocuk, kadın ve erkek sesi. bu arkadaş hepsini verebiliyor. ses telleri normal insanlara göre 3 kat daha uzunmuş. fazıl say keşfetmiş. hiç bir müzik eğitimi yokmuş daha önce ama bir süredir bilkentte özel öğrenci olarak okuyor. çok hoş bir sesi var. bi dinleyin derim. bir kişiden soprano, alto, kontratenor, tenor, bariton ve bas sesler (hatta kontrabas bile var galiba) duymak çok ilginç.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Cem Adrian
Collapse
X
-
MYGitarist+
- Dec 2002
- 1070
-
Legions - Hard'n Heavy Grup
http://www.facebook.com/groups/159345020755785/
ya olamaz boyle birsey..
bunu burda acıklamak zor ama bir insan ayni zamanda 6 sınıf ses rengine giremez,hgele kadin cocuk adam diye bir sınıf ayrimi yok,cocuklar soprano sayilir,kadınlar ve erkeklerde de toplam 6farkli ses sinifi vardir ve bir insan 2 tanesine bile giremez
6,5 oktav seste olamaz...dunyada ki en guclu sesin bile 5oktava zor cıktigi bilinir
ama kafa sesi denen birsey vardir,anca onun toplamiyla ,2 oktav filan daha kazanir ama gogus sesi esas alinir genelde.zaten herkeste kafa sesini kullanamaz
kısacasi bahsettigin ya mucizevi bir durum ya da cok ama cok buyuk bir abartma...
-
The_UnforgiveN
-
The_UnforgiveN
-
yav cooldog şaşrtıcı ve inanaması zor, haklısın, ama genetik bir şans bu adamdaki. sesinin dört oktav olduğunu sanıyormuş adam. bilkentte özel öğrenci adam şimdi, orada doktora götürmüşler çıkmış ortaya 6,5 olduğu.
bu arada kadın çocuk ve erkek sesi ayrımı var. bu genel ayrımdır. daha geçen gün olduğum müzik vizesinde bile konservatuardan gelen hocamızın sorularından biri insan sesinin kaça ayrıldığıydı. cevap da çocuk, kadın ve erkekti. bunlar (çocuk sesi dışındakiler) kendi içlerinde gruplara ayrılır. bu ayrımları sen de biliyorsundur. bu eleman bilinen tüm ses gruplarını verebiliyor. bu arada bir kişinin iki ses grubuna girmesi bile zor demişsin ama pek doğru değil bu. kendimden örnek vereyim; iki yıldır bach korosunda koristim. aslen basım ama bariton, tenor renklerini de veriyorum, falsettoyla da kontrtenor verebiliyorum. övünmek için söylemiyorum bunu, sadece bunun olabildiğini belirtiyorum. çocuklar soprano değildir ama zamanında ruhban okulu ve benzeri kadın bulunmayan yerlerin korolarında soprano olarak görevlendirilmişlerdir.
bu adamı şu an dinliyorum, hatta son iki parça bilkentte canlı kayıt. adam bi koloratür soprano oluyor bi bariton bi bas *****, bi louis armstrong tipi vokale geçiyo, inanması güç. muhtemelen şu an bilinen en geniş insan sesine sahip. sitesi www.cemadrian.net
hem bu genetik bir farklılık, olmaz böyle şey, en geniş sesli adamlar bile 4-5 oktav demek çok doğru değil bence. bu adam onlardan da geniş sesli basbaya. dinleyince anlaşılıyor. ayrıca tizlerinde falsetto etkisi hissetmedim ben, gerçek sesi gibi duruyor.
yalnız sitesinin basın bölümünde şöyle bir çelişki var; fazıl say, can dündar ve hıncal uluça "elemanda 7 oktav civarında ses var" diyo, albümde de buna yakın şekilde 6,5 yazmış fazıl say ama sitedeki kendi yazısında 4,5 yazmış. koro şefimiz de bilkentteki tanıdıklarından 7 oktav olduğunu duymuş.
iş giderek şehir efsanesine dönüyo gibiama siz o sesi bi dinleyin. bu ne lan diyeceksiniz. gerisi boş gelecek eminim
Düzenleyen - hokus pokus on 21/02/2005 19:14:11
Düzenleyen - hokus pokus on 21/02/2005 19:28:36
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2002
- 1070
-
bak sende diyorsun ovunmek gibi olmasin diye..
sonucta sen bassan bassındır.yani tenor ses karakterine sahip degilsin..
bende vokalistim ,simdi burda birde kendimden bahsetmiyim:P sonucta sen bassın,bende kabaca tenorum ama tenorda sayilmam,bass seslerde de iyiyim vs vs...kısacasi benimde cıkabildigim farklı sınıflar var ama zor bir olay,bircok solist icin..cunku sesin karakter yapısı filan var ve o degismiyor.
yani 2 taneye girmek bile(tam olarak diyorum) ozel birseyken,bu adam 6sına birden giriyor diyorsunuz.zaten 2sine giren en az 3 oktav hatta ustu olması lazım..
olabilir belkide,bu kadar ovuldugune gore,bilemiyorum...
cocuklara gore bir ses sınıfının olmadıgı bilinir,buyuzden cocuklar genelde soprano sayılır,bunu kastettim.
neyse amma dagıldı konu ya.
allah yardımcısı olsun nediyelim,gozumuz yok :P
Yorum
-
The_UnforgiveN
-
evet com'muş, pardon
cooldog, ben hem tenor, hem bas hem tabi ikisinin arası bariton ses karakterine doğal olarak sahibim ama kontrtenor falsetto. böyle olan başka insanlar da biliyorum, ama haklısın işin geneli tek renk ses. ona itirazım yok.
bi de bu ses aralığına inanmama sebep olan şeylerden biri de diğer seslerle kendimce kafamda yaptığım kıyaslama. şimdi yıldız ibrahimova, pavorotti, ibrahim tatlıses, zeki müren gibi sesi 4 oktav sınırının üstündeki isimlerin sesini düşünüyorum. mesela yıldız ibrahimova nasıl geziniyor ve sınırlarını zorluyor, bu adam ondan kat be kat geniş alanda geziyor, o zaman kesin fazla. kendime bakıyorum, basta fa anahtarının porte altındaki do'ya iniyorum, ama adamın baslarını vermeye çalışınca tıkanıyorum, bizim korodaki sopranoların çıkamadığı tizleri adam işten değilmiş gibi doğal ve sesini kasmadığı belli olacak şekilde veriyo. tamam imkansız gibi ama adam için "farinelli yanında halt etmiş" falan diyolar, dünyaya şu ana kadar böyle bi ses geldiği görülmemiş diyorlar. dinleyince de abartı gelmiyo. sen bi dinle bence. hem vokalistmişsin, gaz olur. ben dinlediğim gün banyoda, salonda falan paso kontrtenor söyledim, komşular duvarlara vurdu
kesin al ve dinle. şaşım şaşım şaşırabilirsin
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2002
- 1070
-
zagada canlı izledim,dedigim gibi mucizevi bir durum,gercekten dinlerken inanamadım....adam net olarak kolaretur soprano notalarında gezindi,sonra tenor karakterli vokal yaptı,ben bass notalara cıkamaz diyordum,tam sarkı bitisinde 3 sn.de oyle bir bass notaya indi ki,gozlerim yasardı..hakkatten en kotu ihtimal 6 oktav ses var bu adamda..
hersey bir yana adamın ses karakteri degisiyor,ilk defa tanık oldum boyle birseye,koleratur soprano seklinde sarkıyı acayip rahat soyluyor ve baska bir karaktere burunuyor..anlamıyorum ya bu olamaz ...
farinelli filan mucize derdim eskiden artık gozumde farinelli filan kalmadı..
gercek anlamda bir mucize yasıyor turkiyede,ustelik adamın besteleride cok iyi...tam bizim gibi rock severlerin kulagına uygun...
bende gaza geldim,sabah aksam bagırıp cagırıyorum evde,sıcak su iciyorum ama sesim acayip kapalı,cıkamadım o kadar,inanılmaz birsey,keske gecen sene duysaydım bu adamı...
Düzenleyen - CoolDoG on 14/03/2005 22:43:33
Yorum
-
ben de zaga sayesinde tanıştım kendisiyle..gerçekten çok etkilendim..şarkının başında normal söylüyodu ve açıkçası ortalama bi vokal dedim yani özelliği nedir..derken bir anda çok ince notalara çıktı sonra bir anda bas oluverdi sesi acaip bişeydi gerçekten..kesinlikle sahip çıkılması gereken bir yetenek..ve cooldoga katılıyorum besteleri de fena değil...hemen edinmek lazım albümünü..
Yorum
-
heheee) cooldog, bi de eleman biraz ses tellerinden rahatsız çıkmış programa, elemanın performansı daha iyi sanırım. yuhh!!!
ben elemanın alto karakterine hayranım. çok dolu ve oturaklı bi alto tonu var.
elenam ister istemez gaza geliyo onu dinleyince. ben de koroda milletin maskarası oldum, bası bırakıp tenor falan söylüyorum, kontrtenora çıkıyorum falan. "cem adrian sanmaya başladı kendini yine, özenti" diye dalga geçiyolar. tutamıyorum ama)
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum