Duyuru

Collapse
No announcement yet.

solfej okumak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

solfej okumak

arkadaşlar bilindiği üzere bir eseri çalmadan önce eseri nota üzerinde enstrumansız ağzımız ile okumaya solfej denir ben eseri çalmadan önce o eseri solfej yöntemi ile anlamak isterim ama sorunum var tek sesli notalarda sorun yok yapıyorum notanın adı ne ise söylüyorum iş çok sesli olduğu zaman durum deyişiyor üst üste yazılmış farklı notaları nasıl solfeş yapılır acaba armonini gidiş yönüne göremi kök sesler söylenipte eşlik olan kısım söylenmiyormu ya da do ve mi aynı anda söyleyeceyiz dom diyemi söyleyeceyiz si ile re sir diyemi ben bu ikisin örnek olarak verdim ama içinizde bu konu hakkında uzman olan arkadaşlarınız varsa eyer bana ve bu forumu okuyan deyerli my gitar cılara yardım etmiş olursunuz

Düzenleyen - hakan akg on 25/08/2006 16:46:58

melodi hangi seste ilerliyorsa onu takip et. ses sopranoda ilerliyor olabilir ya da baslar ilerliyordur. ilerleyen birşey yoksa kök notaları okumakta fayda var yalnız inversionlarda kök en altta olmuyo onlara dikkat etmek lazım.

Yorum

kardeş sende hep çift çift yolluyon yaaa

Yorum

yav o yollamıyor bilg.da bi sorun var.=)

Yorum

arkadaşlar bilindiği üzere bir eseri çalmadan önce eseri nota üzerinde enstrumansız ağzımız ile okumaya solfej denir ben eseri çalmadan önce o eseri solfej yöntemi ile anlamak isterim ama sorunum var tek sesli notalarda sorun yok yapıyorum notanın adı ne ise söylüyorum iş çok sesli olduğu zaman durum deyişiyor üst üste yazılmış farklı notaları nasıl solfeş yapılır acaba armonini gidiş yönüne göremi kök sesler söylenipte eşlik olan kısım söylenmiyormu ya da do ve mi aynı anda söyleyeceyiz dom diyemi söyleyeceyiz si ile re sir diyemi ben bu ikisin örnek olarak verdim ama içinizde bu konu hakkında uzman olan arkadaşlarınız varsa eyer bana ve bu forumu okuyan deyerli my gitar cılara yardım etmiş olursunuz

Düzenleyen - hakan akg on 25/08/2006 16:46:58
          yazmayı unutmuşum 2 nota üst üste olduğu gibi 3 , 4, 5 , 6 notada üst üste yazılır yani akor gurupları akorların majorü minörü 5 lisi 7lisi 9 lusu ......vb önemli olan kısım bu akor gruplarını nasıl solfej olarak okuruz

Yorum

beynini geliştir. kafanın içinde kaç sesli müzik canlandırabiliyorsun?

Yorum

gitar zaten çok sesli bir ensturan orkestradan kalır yanı yok

Yorum

abi senin sorun şu mu? üst üste dizilmiş, akor şeklinde olan notalar bir kişi tarafından nasıl okunur? öyle birşey yok , korolar bunun için var zaten, üst üste 20 ses de olsa bütün sesler tek tek farklı kişiler tarafından okunur fakat aynı zamanda okunur, böylece istediğin şeyi elde etmiş oluruz.

Yorum

ben kendime teşekkürlerimi sunuyorum. dediklerimi görüyor musun bilmiyorum.. takıyor musun - hiç bilmiyorum. Bana, sana yardımcı oluyormuşum hissini vermelisin. ben elma dedikten sonra armut demen hiç hoş değil.

Yorum

tamam arkadaşlar anladık akor solfejlerini biz kendimiz tek başımıza yapamıyoruz demek peki şan eyitimi alsam sorun çözülürmü

Yorum

senin sorun ne ki arkadaş anlayamadım ben ya geyik olsun diye mi açtın formu yoksa benmi anlayamıyorum? sen bi akoru ağzınla aynı anda aynı anda imkansız seslendiremessin,git istediğin hocadan ders al, ki bu fizyolojik olarak mümkün değil(bunu yapabilen bir adam duydum, o istisna tabi)

Yorum

hayır geyik olsun diye açmadım sadece benmi yapamıyorum dedim ama gördüğüm kadarıyla bu konu hakkında kimsenin söyleyecek birşeyi yok sıradan laflara karnım tok

Yorum

Çok geç bir cevap ama tutamadım kendimi yazıyorum:
                          Sadece kökü söylemek bana fevkalade mantıklı geldi

Yorum

thçk thçk tçhk..

Yorum

thçk thçk tçhk..
                              kafanmı güzel???? 1 senelik konu hortlamış

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...