Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarzım ve gitar gelişimim açısından?

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Tarzım ve gitar gelişimim açısından?

Arkadaşlar ben yaklaşık 4 önce gitar kursuna başladım ve şuanda ilk gördüğüm akorları falan basıyorum güzelce çalıyorum tarzım heavy metal/hard rock tarzı
    Olay şu ki gitar hocama dedim elektro gitar gecicem diye ama hocam 15 tatili bekle diyor ancak ben ancak yaz başına kadar kursa gidebileceğim daha sona olduğum şehir ayrılacağım bu yüzden elektroya geçip kendimi geliştirmek istiyorum hocam şimdi bana pop gitar repertuarı verdi ancak ben hayatımda hiç pop dinlemem sevmem bile hatta direk elektro gitardan başlamak istemiştim onda izim vermemişlerdi. Şimdi hocamın bana verdiği kitapla pop repartüarı yapıp ne yapcamki sevmediğim tarzda müzik bu yüzden kursun beni yanlış yönlerdiğini düşünüyorum ve kurstan soğuyorum.
    Ne yapmalıyım?

Bu soru "elektro gitar öğrenmek için klasik gitar ya da pop gitar ya da başka birşey öğrenmek gerekir mi?" ye kadar gider. O konu da zaten forumda kitlenmiş bir şekilde var. Muhtemelen bu başlık da onun yanında yerini alacak.

http://www.mygitar.com/forum/showthr...rek-elektro-mu

Her enstrumanın kendine özgü yapısı, tekniği var. Hiç bir enstruman bir diğerine geçiş basamağı olamaz. Birini öğrenmek için diğeri öğrenilmez. Haa şu olabilir; zaten bir enstruman çalıyorsunuzdur, bir başkasına geçtiğinizde parmaklarınız çok yabancılık çekmez. Tabi aradaki farklılıklar nedeniyle bazı alışkanlıklarınızı yıkmanız gerektiğinden bazı şeyleri de daha geç kavrarsınız. Evet, daha önce klasik gitar çalan biri, elektroyu eline aldığında sol eli kuvvetli olduğu için eline hiç gitar almamış birinden 1 adım önde olabilir. Ama pena konusunda, klavyenin genişliğinin az olmasında, tutuş farklılıklarında zorlanacaktır. Çoğu zaman yeni birşey öğrenmek, var olan alışkanlıkları değiştirmekten daha kolaydır. Bu durumda sorulması gereken soru: "6 ay elektro gitar eğitimi almış biri mi yoksa klasik gitar eğitimi almış biri mi elektro gitarı daha iyi çalar?".

Bir gitarın tekniği, başka bir gitarda öğrenilmez. Dinlemediğin şeyi zaten öğrenemezsin... vs vs.

Yorum

Ne salak hocaymış o, ilk önce Türkçe öğretmeli öğrencilerine.

Şimdi arkadaş, sen kursa başladın. Metal falan çalmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Kapıdan girer girmez sana vülübülü solo atmayı öğretemezler. Koşmayı öğrenmeden önce yürümeyi öğrenmen lazım çünkü. Pop müzik diğer türlere göre daha fazla dile dolanan, basit melodiler içerir. Sen bunları öğreneceksin ki bu işi başarıp başarmadığını anlayabilelim. Zaten pop müzik içerdiği basit akorlar ve notalarla insana müziğin temelini öğretir.

Tarzım şu şu diyorsun ama ortada daha tarz yok. Eline elektro gitar almamış, tekniklerini öğrenmemiş adamın tarzı olsa ne olur? Daha sadece gitarist adayısın, gitar çalmaya özenmiş bir çocuksun, yavaş ol.

Sen kısa yoldan, kısa süre harcayarak özendiğin gitaristler gibi olmak istiyorsan çok beklersin. Gitar işi aceleye gelmez, yavaş yavaş öğren en basitinden en zora. Adamlar kaç kişiye öğretmişlerdir bu işi, sen çok biliyorsan gitme zaten kursa, kendi kendine çalış.

Yorum

Forumda arama yapmak forum kuralları gereği farzdır. Arama yapınız. Konuya gelirsek yukardaki link ve benzerlerinden gidiniz. Aynı şey başıma geldi. Hocaya dedim hoca bana elktro öğret yoksa ben gidiyorum. Tamam o zaman bekle sana bir arkadaşımı getireceğim dedi. O arkadaşı geldi. Uzun saçlı, explorer kasa gitarıyla... Makinalı tüfek gibi fight fire with fire ı çaldı. Karşımda canlı canlı öyle bir çalımı ilk defa görüyordum. O an o hocayla bitti dersimiz. Parasını da vermedim. Ne istiyorsan onu öğreneceksin ama pop ritimler de öğrenmek gereken ritimlerdir. Bu durumda atarlanmak için biraz sabırlı olmak iyidir. Benzer konulardan devam , konu kilit.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
        X