Duyuru

Collapse
No announcement yet.

35-50 watt amfiler

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

35-50 watt amfiler

evde çalmak için 35-50 watt gücümde bi bass amfi alsam sesi kısınca evde çalınırmı önkü herekz ev için 10-20 watt diyo

Arkadaşım istersen 100wattlıkda alabilirsin. Aslında watt nekadar yüksek olursa okadar temiz ses alırsın. Watt demek yüksek ses demek tabikide, düşünsene evinde 100w anfi var, kim kısık çalmak isterki dimi ama? Bence maddi durumun yerindeyse al derim ben. hatta daha fazla alabilirsen onu al derim. Sadece taşıması zor olur. Diğer türlü küçük anfilerden kat kat daha iyi ses kalitesi alırsın.

Yorum

ben ibanez sw35 kullanıyorum kendisi 35 watt ve gayet güzel ses alıyorum
      ancak evde sesini 3 e getiremiyorum alt üst hemen damlıyor
      yinede sen bilirsin ama 35-50 ev için ideal hatta 15-20 bile olabilir

Yorum

Al bi laney rb2, Ashton 30 bak keyfine camları bile indirebilirsin bunlarla ya da ibanez

Yorum

Bence alabileceğin kadar büyük bir amfi al. Daha sonra cafe falan lazım olur. Ayrıca ne kadar büyük bir amfi alırsan alacağın ses kalitesi de o kadar artar. Tabii ki eqlar flat halde pahalı 15w amfilerle karşılaştırıldığında bu dediğim.

Yorum

Önemli olan ne kadar bütçe ayırdığınız. Yoksa gidip 1000 watt amfi ile de evde çalışılır. Watt çok düşük olduğunda kaybedilen sadece volüm değil aynı zamanda sesin de kalitesidir.
            Saygılar, sevgiler.

Yorum

Herkes watt ne kadar yüksekse o kadar temiz ses alırsın demiş. Bu konuda bir kaç sorum olacak. Şimdi amfiyi evde kullanıyoruz. Sesi açabildiğimiz seviye de belli.

Biri 30W biri 100W olmak üzere iki amfiyi karşılaştıralım. 30W olan amfiyi muhtemelen tam sesin %40'ı gibi bir yerde çalıştırıcaz. 100W olanı ise %40'ın daha altında, hatta en iyi ihtimalle 20-30 arası.

Ses yükseldikçe performans artar diyenlere şu sorum olacak. Kapasitesinin %10'unda çalışan 100W amfiden mi daha iyi ses çıkar yoksa %40 kapasiteyle çalışan 30W amfiden mi?

100W amfi evde çok düşük seste kullanılacağı için ses kaybının çok fazla olacağını düşünüyorum. 30W amfi daha ideal gibi geliyor.

Bir de 4 amfi beğendim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hartke A 25 Hartke A 25 Bas gitar amfisi
              Laney RB 2 Laney RB2 Bas Gitar Amfisi
              Marshall MB 30 Marshall MB30 Bas Gitar amfisi
              Line 6 LowDown LD15 Line 6 LowDown LD15 Bas Gitar Amfisi

Amfiye CD'den davul girip üzerine gitar çalmayı planlıyorum. Böyle bir şey mümkündür sanırım.

Hartke herkesin tavsiye ettiği bir model. Üzerindeki CD girişleri bana biraz eski moda göründü tek sorunu o sanki. 45 derece açıyla durması avantaj.

Laney, fiyat olarak daha avantajlı. Ayrıca üzerindeki DI soketi sanırım monitor olarak kullanılmasını da saglıyor. Çift giriş gördüm üzerinde ama ne olduğunu tam anlayamadım. Eve başka biri geldiğinde bas+gitar bağlayıp çalmak mümkün olur mu bu sayede?

Bu iki amfinin ortak özelliği Çin üretimi olması. Sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Marshall amfiyi seçenekler arasına neden koydum bilemiyorum. Sanırım adını çok duydum diye.

Line 6'yı deneme şansım oldu. Üzerindeki ayarlar sayesinde çok farklı tonlar elde edilebiliyor. Amerikan üretim ama 15W bir amfi.

Bir de SWR marka bir amfi gördüm. 30W o da. Hem şekil hem ses olarak oldukça başarılıydı. Marcus Miller'ın kullandığı markaymış sanırım. Bu amfiyi bilen var mı?

Bu saydığım amfiler arasından Line 6 ve Laney ön plana çıkıyor. Hartke ise kaliteli diye aklımın bir ucunda. Tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz?

Yorum

Line 6 bir amfi değil amfi modellemesidir. İçinde pedallar vardır ve üzerine amfi modellemesi eklenmiştir. Ondan sesleri dijital alırsın diğerlerine göre. Bu sorun olmaz diyorsan dünyadaki en iyi amfi markası budur. Ayrıca 30 watt bir amfi evi inletir. 10-15 watt amfi idealdir. Ben 15 watt amfi ile sesi 3'e çıkartamıyorum. Sen düşün artık. Hem daha iyi ses alırsın demişler büyük amfiyle. Doğru fakat seni çok etkilemez bu ses kaybı çünkü seni etkileyen taşınabilirliği, kullanılabilirliği falan filan. Ev için 6 watt bile alabilirsin. Line6'nın var. Marshall amfiler dünyanın en iyi amfisi olarak görülürler fakat distortion tonu yoktur ve o tonu yakalamak için ayrıca pedallara para vermek gerekir ki bunu da line6 sağlıyor. Veya Roland al. Bende Roland Cube 15 watt var ve gayet memnunum. Son olarak da bir şey söyleyeceğim. Zaten stüdyolarda çok iyi amfiler var. Grupça çalışacağın zaman sorun olmaz. Bence böyle. Eğer ki sesi açıp bangır bangır çalarım diyorsan, 30 watt hatta 100 watt al. Yazdıklarımı da unut.

Yorum

100watt'lık bir anfi önermiş arkadaşlar ama kullanamıyacaksan ne anlamı var. Ben 5 senedir 30 watt'lık gitar anfisi kullanıyorum daha ses, 3 den yukarı doğru düzgün çıkarmadım evet bir konuda haklılar 1 de filan çalarken ses 3 de çalarken gibi gelen ses gibi değil ama 100 watt'lık alıp 1 de çalmaktansa 30 veya 10 alıp 3 çalmak daha mantıklı. Tabi şu durumda var watt artdıkça ses kaliteside artıyor ve sen alıcan anfiyi yılarca kullancaksın o yüzden biraz eleyip sık dokuyup araştırma yapmalısın belirttin 4 modelin dışınada çıkmalısın. Ben anfi wattını; elektro gitar anfisine göre kıyasladım bir bass gitar anfisi denemişlim yok.

Yorum

Line 6 bir amfi değildir demişsin. Olayı tam anlayamadım. Clean ayarda çalarken normal amfi özellikleri göstermiyor mu yani? Ben clean kullanırken normal amfi, diğer özelliklerini açtığında pedal takılmış gibi çalışıyor zannetmiştim.

Roland cube'ün 15W olanını internette bulamadım. Gezdiğim yerlerde de göremedim bu markayı.

Yorum

Banada ilk başta herkes 10 20 watt lık amfi al demişlerdi, ben gidip marshall MB30 aldım. çok farklı tonlar elde edebiliyorum.

Yorum

Önemli olan aslında anfi ve bass değildir, tuşedir. Sen istediğin kadar kaliteli ekipman al,yüksek watlı olsun farketmez,tuşene yorum getiremezsen bin anlam ifade etmez,başlangıçta 30watt yeterlidir,benim bugüne kadar kullandığım anfiler;

1-Marshall mb25-----
                        2-Marshall mb100
                        3-hatke kickback 50
                        3-hartke kafa kabin 500watt
                        4-ampeg ba115
                        5-ampeg svt pro kafa kabin 300w
                        6-laney hcm30-----
                        7-Markbass micromark 50-----
                        8-yamaha bbt500h-------
                        9-galien kuruger 200

sonuç şu an sadece markbass var elimde, saydığım bir çok anfiyi(------ çekili olanlar satın aldığım) sütüdyo ortamında denedim,çoğunuda aldım markbass ban yurtdışından geldi ve üstünde 2 düğme var ve tonu inanılmaz niye çünkü tuşem artık istediğim gibi...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                        X