Duyuru

Collapse
No announcement yet.

guitar rig laptop windows7

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme guitar rig laptop windows7

arkadaşlar gitarımı laptop üzerindeki mikrofon girşine bağladım ancak hiç ses alamıyorum.bunun sebebi ses kartımın kötü olması mı?Çünkü hiç ses alamıyorum.Eğer bunun bir ayarı varsa yardım lütfen

Hocam kabloları kontrol et, asio kullan, programın ayarlarını iyi yap...

Yorum

kabloları yeni aldım.ayarları bence yapamadım.Çünkü hem laptop hemde windows7 var

Yorum

1- http://www.asio4all.com/ sitesine gidip download linkine tıklayın, indirin, kurun.
        2- guitar rig programını açın.
        3- file/audio and midi settings sekmesinden asio sürücüsünü seçip buffer size ayarını 512'ye sabitleyin.

bu işlemleri yaptıktan sonra hala ses alamazsanız yine bu başlığa yazın.
        işlemlerden sonra ses alırsanız yine yazın da sizin gibi sorunu olan/olabilecek bünyeler de faydalansınlar.

sevgiler...

Yorum

Herkes çok güzel açıklamış ama bende birşey belirteyim.Jakı mikrofon değil de line-in girişine bağlarsan daha kaliteli, noise'siz bir ses elde edersin.
          Son güncelleyen HardBlues; 21-03-2010, 02:06.

Yorum

Merhabalar , bende lap top ve windows 7 kullanıyorum , guitar rig'den hiç bir türlü ses almayı beceremedim.Söylenilenlerin hepsini de uyguladım. Normal bir şekilde bağlayıp çaldığımda clean ses alabiliyorum ama guitar rig'de almayı beceremedim. Eğer bunu başarabilen veya hatanın neden kaynaklandığını bilen varsa ve anlatırsa sevinirim.

Yorum

arkadaşım guitar rig i aç. file-audio and midi settings e gir. sound card sekmesinde interface seceneğinde directsound varsa onu sec. sonra output ve input device seceneklerini mutlaka seçmelisin. no device olmamalı. birde sample rate, her ses kartında farklı konumda çalışır. bu yüzden en düşük seçenekten itibaren dene hepsini. eğer programında sorun varsa v3.1.1 sürümünü indir. http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=40827

Yorum

ya da en güzeli ebayden kelepir bi asio kart alalım mutlu mesut yaşayalım

Yorum

arkadaşlar bende bu gün yeni bi sorunla karşılaştım.bn mixcraftla kayıtlarımı yapıyorum bu gün yenilik olarak asio indirdim kurdum herşeyini ayarladım ama bi sorun çıktı.program sesi alıyo ama hoparlörlere göndermiyo bunu menüden araştırdm output u hoparlöre veremiyorum connected yazıyor yardım ederseniz sevinirm.. resimde görebilirsinz
                  Eklenmiş Dosyalar
                  Son güncelleyen NoTcH94; 10-07-2010, 17:16.

Yorum

Merhaba arkadaşlar,
                    Ben de Guitar Rig programı ile ilgili deneyimlerimi paylaşayım sizlerle.
                    Sağlıklı bilgi alış-verişi için öncelikle ekipmanımın belli başlı özelliklerini yazayım:
                    Bilgisayarım orta karar hatta vasatın altında Toshiba L650 12D markalı bir bilgisayardır.Bir mikrofon ve bir tane de hoparlör girişi var.Burada çok sözü edilen line in girişi yok maalesef.Ses kartı hakkında da pek malumatım yok.Bilgisayarın markasını yazdığım için bu konudaki değerlendirmeyi yapamak size düşüyor =)
                    İşletim sistemim Windows 7.
                    Gitarım X2.Bu gitarı alırken başlangıç gitarı olduğunu bilerek almıştım.
                    Amfim Marshall MG10.Şimdilik programla kullanma ihtiyacı hissetmedim.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki buradaki pek çok arkadaş gibi benim de aklımda kulaktan dolma birçok bilgi vardı.Bu pek çok farklı kaynağın sebep olduğu bilgi kirliliği arasında bir de gitara ya da bilgisayara zarar verme korkusu vardı ki beni programdan maalesef uzun süre uzak tutan bir sebep oldu bu.

Gitarı,bilgisayarı kaybetmeyi ve -olacak iş değil ya- beni elektrik çarpmasını da göze aldım.Denemeye karar verdim :

1-Öncelikle GR 4 programını kurdum.
                    2-Daha sonra Asio4All programını kurdum.
                    3-Gitardan amfiye giden kablonun ucunu uygun küçültücülerle bilgisayara bağladım.

Ve programı direkt olarak kullanmaya başladım.Burada sözü edilen o karışık ayarlara hiç girmedim ki zaten nasıl yapılacağını da bilmiyordum.İlginç... =) Sıfır gürültü,sıfır cızırtı,sıfır gecikmeyle programı maksimum verimle kullanıyorum.Kullandığım hoparlörler alelade hoparlörler.Ancak ileride bu hoparlörlerin de yetmeyeceğini biliyorum.Bu kez hoparlör yerine amfiye bilgisayara bağlamayı deneyeceğim.Yani bir çeşit Gitar-Bilgisayar-Amfi üçlüsü.Başarılı olursam yine sizinle bu deneyimimi paylaşacağım.

Tabi ki amfi ile karşılaştırılmamalı bu program.Bir kere gitarın telini titrettiğinizde bir noktadan sonra tel titrese de ses alamıyorsunuz.Pek fazla bilgim yok ama sanırım analog-digital farkı olmalı bu.Bu sorunu da bir şekilde aştım.O da şöyle oldu.Audio-midi settings kısmında sürücü seçme kısmında asio sürücüsünü seçtiğimde telin titreşimine daha hassas bir tepki veren sistem vardı karşımda.Bilgisayarın default sürücüsüne bağlı kalarak programı kullandığımda ise ilk söylediğim durum söz konusuydu.

Birkaç günlük deneyimim sonunda bu program benim için ne olmalı sorusuna şöyle bir cevap buldum:Bu programla çok çeşitli efektlerle tanıştım,hangi efektin nerede nasıl kullanılacağı konusunda ufak bir ön bilgi edindim.Bir süre sonra analog pedala geçmek istediğimde daha sağlıklı bir tercihte bulunacağım kuşkusuz.Başlangıç pedalı ya da prosesörü olarak adlandırıyorum kısaca =)
                    Tabi tüm bu söylediklerim kendi subjektif değerlendirmelerim.
                    İnşallah faydalı olmuştur sizin için de.
                    Selamlar!

Yorum

Konu hazır açılmışken belirteyim. Windows 7 işletim sistemlerinde midi (microsoft wavetable synth) portunu sadece tek bir program için kullanabiliyorsunuz. Windows xp'de istediğimiz kadar program için kullanabiliyorduk. Bu ne demek? Guitar rig ve asio4all açıkken başka hiçbir yazılımdan ses alamazsınız. Geriye doğru giden tek yazılım şirketidir microsoft heralde.

Yorum

Peki arkadaşlar ben netbook da guitar rig 4 kullanıyorum win 7 kurulu asioall driver ı ile Sample rate : 48000hz Latency: 64 Samples ile kasmadan kullanıyorum ama win xp kurduğum zaman 44 hz ve 512 samples de bile çalıştıramıyorum programı bunun nedeni nedir ?

Yorum

Selam arkadaşlar.Asio'yu ve guitar rig i kurdum.Ancak asio'yu açtığımda "no wdm device found in your system" diyor.Nasıl çözebilirim? teşekkürler..

Yorum

arkadaşlar bende aynı sorunlarla karşılaşmıştım ilk önceleri bi amfim yoktu gtarı bilgisayara bağlamak hem distortion hem efekt hemde kayıt işini bilgisayardan halletmek istyorudum. **** bi araştırma yaptım.sonunda creative audigy zs2 platinum die bi ses kartı aldım. o zamanlar çok ünlüydü bildiğimiz orta kalite bi 5+1 ses sistemim var.birkaç küçük programla en analog olarak olmasa da dijital olarak profosyonele yakın müthiş kayıt ve ses netliği yakaladım.tek sıkıntı ellerimi bıraktığım zaman topraklamadan dolayı bi dipses vardı şu klasik dipses bilirsiniz anfilerde de olan.onun haricinde süperdi tavsiye ederim.kaliteli bi ses kartıyla hem 1.4 inc girişler yani kalsik elektro girişleri hem optik giriş çıkışlar ve bi sürü ıvır zıvır özelllik ve müzik dinlrken müthiş ses kalitesi elde ettim. şiddetle tavsiye ederim.

Yorum

Stewiegrffn isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Konu hazır açılmışken belirteyim. Windows 7 işletim sistemlerinde midi (microsoft wavetable synth) portunu sadece tek bir program için kullanabiliyorsunuz. Windows xp'de istediğimiz kadar program için kullanabiliyorduk. Bu ne demek? Guitar rig ve asio4all açıkken başka hiçbir yazılımdan ses alamazsınız. Geriye doğru giden tek yazılım şirketidir microsoft heralde.
                              O değil masaüstü arka planı bile değişmiyor windows 7 starterde. Çok mu zor arkadaş, ufacık bir programcık daha ekleyecen kb bile tutmayan. Regeditten kaç saat masaüstü aradık sonra.
                              Windows 8'de video ve müzik olmayacakmış. Dos görünümüne geri dönecekler sanıyorum. Herşey komutla olsun ohuş.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X