Duyuru

Collapse
No announcement yet.

guitar rig laptop windows7

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

arkadaşlar çok araştırdım ancak bir sonuç bulamadım. bilgisayarımda line-in girişi yok sadece mic. ve kulaklık girişi bulunuyor. Asio4all'ı kurdum programda gösterdim, input ve output kısımları tellere dokunduğumda hareket ediyor ancak hiçbir ses çıkmıyor dışarıya. bu sorunu nasıl halledebilirim ? Ayrıca programı açmadan önce clean tonda ses alabiliyorum. bilgisayarı ilk aldığımda taktım ve çok iyi çalışıyordu ancak daha sonra ne olduysa bir anda ses mes kalmadı.

Şimdiden teşekkürler...

Yorum

alperalpera isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Merhaba arkadaşlar,
      Ben de Guitar Rig programı ile ilgili deneyimlerimi paylaşayım sizlerle.
      Sağlıklı bilgi alış-verişi için öncelikle ekipmanımın belli başlı özelliklerini yazayım:
      Bilgisayarım orta karar hatta vasatın altında Toshiba L650 12D markalı bir bilgisayardır.Bir mikrofon ve bir tane de hoparlör girişi var.Burada çok sözü edilen line in girişi yok maalesef.Ses kartı hakkında da pek malumatım yok.Bilgisayarın markasını yazdığım için bu konudaki değerlendirmeyi yapamak size düşüyor =)
      İşletim sistemim Windows 7.
      Gitarım X2.Bu gitarı alırken başlangıç gitarı olduğunu bilerek almıştım.
      Amfim Marshall MG10.Şimdilik programla kullanma ihtiyacı hissetmedim.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki buradaki pek çok arkadaş gibi benim de aklımda kulaktan dolma birçok bilgi vardı.Bu pek çok farklı kaynağın sebep olduğu bilgi kirliliği arasında bir de gitara ya da bilgisayara zarar verme korkusu vardı ki beni programdan maalesef uzun süre uzak tutan bir sebep oldu bu.

Gitarı,bilgisayarı kaybetmeyi ve -olacak iş değil ya- beni elektrik çarpmasını da göze aldım.Denemeye karar verdim :

1-Öncelikle GR 4 programını kurdum.
      2-Daha sonra Asio4All programını kurdum.
      3-Gitardan amfiye giden kablonun ucunu uygun küçültücülerle bilgisayara bağladım.

Ve programı direkt olarak kullanmaya başladım.Burada sözü edilen o karışık ayarlara hiç girmedim ki zaten nasıl yapılacağını da bilmiyordum.İlginç... =) Sıfır gürültü,sıfır cızırtı,sıfır gecikmeyle programı maksimum verimle kullanıyorum.Kullandığım hoparlörler alelade hoparlörler.Ancak ileride bu hoparlörlerin de yetmeyeceğini biliyorum.Bu kez hoparlör yerine amfiye bilgisayara bağlamayı deneyeceğim.Yani bir çeşit Gitar-Bilgisayar-Amfi üçlüsü.Başarılı olursam yine sizinle bu deneyimimi paylaşacağım.

Tabi ki amfi ile karşılaştırılmamalı bu program.Bir kere gitarın telini titrettiğinizde bir noktadan sonra tel titrese de ses alamıyorsunuz.Pek fazla bilgim yok ama sanırım analog-digital farkı olmalı bu.Bu sorunu da bir şekilde aştım.O da şöyle oldu.Audio-midi settings kısmında sürücü seçme kısmında asio sürücüsünü seçtiğimde telin titreşimine daha hassas bir tepki veren sistem vardı karşımda.Bilgisayarın default sürücüsüne bağlı kalarak programı kullandığımda ise ilk söylediğim durum söz konusuydu.

Birkaç günlük deneyimim sonunda bu program benim için ne olmalı sorusuna şöyle bir cevap buldum:Bu programla çok çeşitli efektlerle tanıştım,hangi efektin nerede nasıl kullanılacağı konusunda ufak bir ön bilgi edindim.Bir süre sonra analog pedala geçmek istediğimde daha sağlıklı bir tercihte bulunacağım kuşkusuz.Başlangıç pedalı ya da prosesörü olarak adlandırıyorum kısaca =)
      Tabi tüm bu söylediklerim kendi subjektif değerlendirmelerim.
      İnşallah faydalı olmuştur sizin için de.
      Selamlar!
      Beyler, bu söylediklerimin hepsini unutun.
      Çünkü aynı şeyleri yapmama rağmen hiçbir ses alamıyorum artık lol
      Selamlar.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
      X