Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ritim Bulmakta Çektiğim Zorluklar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ritim Bulmakta Çektiğim Zorluklar

Arkadaşlar, ben elektro çalıyorum, rock tarzı ama tablar aracılığıyla. Rock dinlemeyen insanlarsa beni gitar çalamıyor zannediyor Zaten çok da iyi çalamıyorum
    O yüzden, ritim filan öğrenmek istedim. Bir şarkıya gidebilecek ritim veya arpeji kulağımla hissetmeyi sağlayabilmek yani En başta olmadı tabi ki. Sonra bir ritim buldum, ama sadece o ritimle yazılmış şarkıların ritimlerini bulabiliyordum. O halde, ritimleri öğrenip sonra şarkı dinlemem gerekiyor diye düşündüm. Bir kaç ritim öğrendim. 6/8 vs. Çok karakteristik olarak ne olduğu belli olan şarkıların ritimlerini bulabildim. Ama karışık ritimler de vardı Ayrıca arpejlerde de aynı durum söz konusu.
    Sonuç olarak, hep birşeyleri eksik yapmamdan dolayı bulamadığımı düşündüm. Halen de bir eksiğim olabilir diye düşünüyorum.
    Sizce bende ritim duygusu mu yokYoksa gerçekten eksik birşeyler mi var?
    Yukarıdaki hikayeden,
    1- Ritim bulabilmek için ne yapmalıyım? Teorik olarak öğrenmem gerekenler nelerdir?
    2- Bende yetenek olmama olasılığı nedir?
    Bu ikisine cevaplar arıyorum ama ben bulamadım. Yardım ederseniz memnun olurum.

dostum bende aynı durumdayım.gerçekten biri yardım etsinn

Yorum

Arkadaşlar bu işin gizli kimsenin haberinin olmadıgı bi yolu yok sadece azim isteyen bi iştir...bildiklerinizi tekrarlamak sizi başka ritimlerde geliştirmez sadece o ritminiz gelişir ki bi yere kadar olur o da... başka ritimler geliştirmek istiyorsanız yapabileceginiz en basit şey gitarınızla beraber müzik setinin yanına oturmaktır.. bi yandan dinlediğiniz şarkılar çalarken bi yandan da sol elinizle gitarın tellerini ses çıkmayacak şekilde kapatıp sag elinizle eşlik etmek olabilir...bir süre sonra farkedeceksiniz ki aynı şarkıyı orijinal ritminden daha güzel ve farklı bir ritimle çalabiliyor olacaksınız...en basit yol sanırım bu olmalıdır...

Yorum

Ben hiç ritim filan bilmiyorum..Sadece 4/4 lük ritimi biliyorum ama onuda kullanmıyorum..Şarkıya göre zaten elim gidiyor..Ve daha güzel oluyor diye düşünüyorum..Hep aynı ritim sanki biraz sıradanlık katıyor gibi..Ama tabi öğrenmek de yarar var..

Yorum

Gitara ilk başladığım zamanlar bende pek bir ritm bilgisine sahip değildim. ve arkadaş en başta yazmış önce ritm öğrenip sonra bol bol şarkı dinlemeliyim demiş. Tam tersi olacak arkadaşım. Ne kadar çok şarkı dinlersen kulak dahada profesyonelleşir. atabileceğin ritmi zaten kendin keşfedersin. hocaların öğrettiği bir çok ritm olayı mevcut. Folk , Rumba v.s ben pek bunları takıntı haline getirmiyorum . dinlediğim şarkıya göre ritm atabiliyorum. arpejlerde aynı şekilde sürekli çalışmadan sonra zaten kendindeki farkı görüyorsun bir yerden sonra. yani ne kadar çalışırsan kendini o kadar geliştiriyorsun olay bu... Ama illada ritm tiplerini öğreneceğim diyorsan. arama motorlarında çoğu mevcut zaten iyi çalışmalar.

Yorum

Arkadaşlar bu işin gizli kimsenin haberinin olmadıgı bi yolu yok sadece azim isteyen bi iştir...bildiklerinizi tekrarlamak sizi başka ritimlerde geliştirmez sadece o ritminiz gelişir ki bi yere kadar olur o da... başka ritimler geliştirmek istiyorsanız yapabileceginiz en basit şey gitarınızla beraber müzik setinin yanına oturmaktır.. bi yandan dinlediğiniz şarkılar çalarken bi yandan da sol elinizle gitarın tellerini ses çıkmayacak şekilde kapatıp sag elinizle eşlik etmek olabilir...bir süre sonra farkedeceksiniz ki aynı şarkıyı orijinal ritminden daha güzel ve farklı bir ritimle çalabiliyor olacaksınız...en basit yol sanırım bu olmalıdır...
            Arkadaş gayet iyi açıklamış ritim sorunu çeken arkadaşlar bu yöntemi uygularsa başarılı olurlar sonuçta herkezin özel ders alma gibi bir imkanı olmuyor o yüzden şarkıda ki davul ve basları iyi algılamak lazım.Mesela ben kulaklıkla dinliyordum şarkıları son ses tabi ki dış dünyayla bağlantım kopuyordu elimde gitarım varsa klavyeden teleri kapatıp ritim atıyordum zamanla şarkının ritmiyle aynı oluyor zaten gitarım yoksa dizimle çalışıyordum dizime parmaklarımı aşşağıya yukarıya derken ritim çıkıyo işte böyle bence deneyin daha profesyonel bilgiler vardır ama dedim ya herkes paşa torunu değil.

Yorum

şimdi bi de şöyle bir sorun var yeni öğrenmiş olduğum bir ritimle parçayı çalmaya başlıyorum ama ritim otomatik olarak sık kullandığım diğer ritimlere doğru kayıyor. genelde bu şarkıyı söylemeye başladığım zamanlarda oluyor. bunun neden kaynaklandığını bilen bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

Yorum

benimde cok oluyor bu sorun bekir86elb genellikle yeni öğrendiğimiz ritimi 5-6 kez yaptıktan sonra yaptık diye bırakıyoruz ve şarkıya geçiyoruz ...orada ise ilk ritim başlıyor siz devam ediyorsunuz ama sonra sol el alıştıgı ritime gidiyor sadece sabır belki günün ayır sadece bir ritim çalış bende çalışıyorum yeniyim bunları söylemem normal değil ama günde 5-6 saat harcıyorum ...1 ayım doldu ve arkadaşlarım bana 5li ve 7li akorları öğretmeye kalktılar sadece azim ve sabır ....

gitarada başlarken öyle değildim şimdi sabırlıyım :d azimle..... mermerii bile deler... boş boşuna söylenmemiş bir söz

Yorum

DepressiveGuN sende benim kafadansın ewde akustik var we genelde yabancı rock'n roll gruplarının sololarıın çalıorum we adam gibi bişiler çal diolar herkes onlara göre ise anca ritm atabilirsin ben de artık onlara göre ritmler geliştirdim yoksa beenmiolar çaldıklarını sen her n kadar en baba şarkıları çalsanda

Yorum

Ritm ve arpej öğrenmek için tek yol vakit harcamak. Ritm öğrenmek için gitara aylarınızı, yıllarınızı vermeniz gerek. Ritm tutturmak demek gitarla bütünleşmek demektir. O yüzden bu konuda aceleci olmayınız.

Yorum

en iyisi şarkıyı dinleyip,kendi ritmini kendin çıkarmak standart ritimlerin hepsini ezberlemeye gerek yok bence..

Yorum

kesinlikle ritim işi hem zaman gerektiren bir şey hemde kulak bu ikisinden biri olmazsa olmaz bu iş... ama en önemliside kulak... ama çalışmalara dvm edn arkadaşlar çünkü kulak müzik dinledikçe gelişir...

Yorum

Ben bunun üstesinden ancak yeteneginizi eğitim ile birlestirerek gelebılecegınızı dusunuyorum...

Yorum

Ben gitar çalmaya başlamadan önce, daha gitar calma düsüncesi varken şöyle bir çalışma yapiyordum:
                            Açıyordum bilgisayarımdan bir rock parçasını ve elimde sanki bir elektro gitar varmış gibi o ritmi sağ elimi sallayarak çalmaya çalışıyordum.Bu çalışmayı yaklaşık 2 ay yaptım, ve şu anda 6-7 aydır gitar çalıyorum ve dinledğim şarkının ritmini bu yöntemi kullanarak çok rahat çıkarabiliyorum. Zorlananlara değişik bir çalışma yöntemi olabilr ama bende çok etkili oldu.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X