Duyuru

Collapse
No announcement yet.

klasik gitarla her çeşit şarkı çalınabilir mi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

klasik gitarla her çeşit şarkı çalınabilir mi?

Acaba klasik gitar ile pop rock dışında örneğin kara tren parçası çalınabilir mi. Ve bir bağlama ya ayak uydurmak gerekisrse çalınan yaygınbi praça ya da buna benzer birşey var mı ki?

bence evet... çalınabilir.. gitar o kadar zengin bi alet ki herşey yapılabiliyor. ben gtra yeni başladıımda böyle bişile karşılaşmıştım ve çok hoşuma gitti. bi daha karşılaşamadıım için daha fazla yorum yapamıcam. ama şöle bi hayal edince eğer ortam uygunsa çok tatlı gidebilir bence. seslerin tınıları yakın gelio bana

Yorum

şu aralar ricardo moyanonun kara toprak düzenlemesini çalıorm..ve bikezdaha anladım klasik gitar çok zengin bi alet cagatayında dedii gibi..

Yorum

sölemeyi unutmuşum.... carlo domeniconi'nin eserleri bu konuya cuk oturuyo...

Yorum

klasik gitar o kadar çok sesli bir ensturanki ensturanların şahı diyebiliriz çünki klasik gitarda çalınmayan bir parça daha görmedim bazı arkadaşlarımız bağlamayı överler bağlamada çift diyez olayından bahs ederler yani çeyrek ses ama klasik gitarı iyi kullanabilirsen çeyrek sesi çıkartmak mümkündür arkadaşlar

klasik gitar tabiki parçası bilir
          ama çoğu zaman piyanodan bile çok sesli bir enstruman dır buna örnek olarak flamenco derim en kral piyanocu bile piyanoda flamenko eserde zorlanır yapamaz

gitarı seversen gitarda seni sever onun tınısı seni büyüler bazen coşturur bazen oynatır bezen ağlatır gitarla herşey mümkündür ufkunu açar bakış açını deyiştirir

gitar en sevdiğim alettir hakan akgül.....

Yorum

Klasik gitarda teli öyle kaydırırsınki bilmem kaç çeyrek ses çıkara ama sazda öyle bir olay yok. Klasik gitarda istenilen her tür çalınabilr, dikkat edersen artık her sanatçı şarkılarında klasik gitar kullanmaya başladı, hatta arabeskçiler bile.

Klasik gitar iyi bir alet.

Yorum

bekomac evet katılıyorum sana.gerçekten klasik harika bir enstruman..ama tabi elektro sevdası bitmez içimdeki

Yorum

klasik gitarla herşey çalınır.. nası çalınır: türk filimlerinde.. ne demek istediğimi orhan gencebay'ın herhangi bir filmininde şarkı söylediği bölümü dinlemiş olan her türk vatandaşı anlayacaktır... konu her parçayı çalmaksa tüm ensturmanlar aynı konumdadır bu arada....

bkz. bilimum türk filimleri

Yorum

hazır Türk filimlerine el atmışken etrafta okadar çok insan var ki ben klasik müzik sevmem .bizim kültürümüze ters , dinlenirmi bu diyen . Halbuki filimleri anlamlı hla getiren müzikler özellikle Tüm Türk filimlerinde Klasik Batı Müziği repertuaından seçilmiştir. Hrkes te o filmlere ve o sahnelere bayılır. Demek ki insanlar bilmeden ön yargılı olarak karşıladıkları Klasik Müziğe zaten aşinalar .Başka söze ne hacet...Gitar istendikten sonra herşeye uyum sağlar.............

Yorum

şimdi gitar türkcüm, burda sallama klasik müziği severim falan diye. kaç kere demedin mi sen bana "yeter be, bıktım ya... başlatma prokofyefin senfonisine" diyipde, konserlere gelmedin.. hem geçen sen demedin mi bana beethoven'in 9.senfonisi varmış dedim de," isterse 10. senfonisi olsun, gelmem,, bizim kültüre ters diye??

bi de gitar niye uyum sağlasın ya,, asıl gitara uyum sağlar her şey

Yorum

Can cı mben klasik müziği sevmesem konservatuarda işim ne .Öte yandan ben burda klasik müziği kendim için değil tüm Türk Milleti seviyor ama bilmiyor manasında kullandım ..Son olarakta 10. senfoniyi sen beethoven la yazmadın mı ,çok severim sen benii anlamamışın hehe

Yorum

saz çalan bi ark var beni,m ben ona kara tren parçasınba gitarla ritm olarak eşlik ettim gayet güzel oluyor...ama solo olarak eşlik eden var mı hiç görmedim???hem bu arada abi ya durmadan gitarı övüp duruyoruz batı müziği şyle böyle diyoruz abi toplasan iki makam var batı müziğnde majör ve minör onlar ama aç bak türk müziğine daha zengin diğil mi ?? konserfrvatuar ookumuyorum ama yaptığım araştırmalar bana bunu gösterdi saz derslerine başladım batı müziğnde ki çoğu partçaylada uyabilecek nitelik te??

Yorum

carlo domeniconi ni bunu yapmış bulup dinleyin çok ta deli güzel oluyor hemde.

Yorum

Arkadaşlar atladığımız bazı noktalar var.
                            Gitar ile bağlamada ya da herhangi bir Türk Müziği enstrumanında bulunan seslerin tamamını veremeyiz. Bunun nedeni de sizin bildiğiniz gibi perdeli gitarda koma sesleri vermek mümkün değil. Her perde yarım sese tekabül ettiği için çeyrek sesi gitarda alamazsınız. Ancak bu demek değildir ki gitar ile yalnızca batı müziği yapabilirsiniz. Geleneksel enstrumanlarımızla icra edilen çoğu eser, gitaristler tarafından aranje edilerek gitar ile çalınır hale getiriliyor. Bunun örnekleri zaten yukarıda verilmiş.

Yorum

Katılmaktayım sana. Klasik gitar diye illa batı müziği de çalınmamalı. Çok güzel türkülerimizin klasik gitara aranjeleri mevcuttur ve de bu şekilde çalınınca da bayağı bi ilgi görmekte,dikkat çekmektedir.Mesela Ahmet Kannecinin "Anatolian pieces" albümü hem ülkemizde hem de yurt dışındaki konser salonlarında büyük bir beğeniyle izlenmiştir.Tabiiki bi bağlamada çalınan şeyi aynen harfiyen klasik gitar da çalmak,olası olmasada aranjesi fevkalade olabilir. Mesela bir çayelinden öteyiyi, ya da bi ankara havasını 2,3 klkasik gitar ile çok güzel bi hale sokabilirsiniz,ki vaktinde soktukta
                              Hoşçakalın...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X