Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendi Gitarını Kendin Yap Olayı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Kendi Gitarını Kendin Yap Olayı

Ben Kendim Bi Gitar Yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim mesela klavye alsam fln ucuz yollu bi strat yapabilirmiyim Manyetik olarak ne marka manyetikler kullanmalıyım sinle mı humbuckermı daha iyi iki tane single manyetik taksam ne olur humbucker gibi olurmu? ortadaki manyetiğe (adını bilmiyorum) humbucker takılsa ne olur?
    ton olarak abartı bişiler düşünüyorumda neck tonlarından ben malmsteenin gitarından çıkan bi ton yakalamak istiyorum necke bu dediğim manyetikten taksam diğerleri heavy manyetikleri taksam neckteki manyetikler seste sorun yaratırmı? biliyorum sorular saçma gibi ama aletin çalışma prensibini öğrenmeye çalışıyorum birazcıkta yardımcı olursanız iyi olur
    teşekkürler...

Valla jon sen en iyisi hazır bir ıbanez al daha iyi. Bende ilk üyelik zamanlarımda kendim yapmaya hevesliydim ama bir hesapladım.Ağzım açık kaldı! herşey dahil 1000 doları buluyor. Tabii bunlar Ankara fiyatı!

Yorum

ortadaki manyetiğin ismi single coil..

Yorum

aslında keserle bir elektrik gitar yapılabilir(yapan yapmış gördüm bir tane). ama bu sizin yeteneğinize bağlı. bir de tabii diyelim tuşeyi aldığnız, ona perdeleri nasıl çakacaksınız? eşik sistemleri tek başına pahalı satılır ayrıca...

Yorum

Evet en iyisi hazır almak! dedim ya ben yapmaya kalkıştım sonra vazgeçtim!

Yorum

hiç uğraşma hazır almak en mantıklısı,
            birde pan kitapevinden elektrogitar adlı kitabı al
            cem öcek yazmış
            hem gitarın yapısını anlarsın hemde gitar yapımı gibi şeyler hakkındada bilgi sahibi olursun
            Saygılar

Yorum

Linkler kısmında vermiş olduğum bir site var! Sanırım gitaristan dı! Oradan gitarın yapısı hakkındaki tüm bilgileri alabilirsin!

Yorum

yavas bıraz dur ılk once ne tur muzık sevıyorsun onu soyle.hem bunları neden baskalarına soruyosun sen kendıne gore karar verıp almalısın.herkesın kafasındakı gitar farklı.ozel gitar yacıcam dıyosun bırde ucuz yollu olmasını ıstıyorsun bu zor bıraz.

Yorum

Benim Tunc diye bir arkadas vardi yapmis adam gitari super sahane olmus.Elbette oncelikle gitarin yapisini bayagi bilmen lazim.Lakin kisaca arkadasin nasil yaptigini anlatiyim...
                  Herif ucuz bir gitar almis ve kopru kismini cikartmis elyapimi gitar icin,ardindan marangoza gitmis ve gitarin ahsap kismini kendi istegine gore kestirip bictirmis(super dizayn)ve cila.Birde 150$ye manyetik almis,sonrada hepsini birlestirmis.Simdi 1000$ verseler satmam diyor,dogruda.İste hepsi bukadar tabi sabir lazim

Yorum

arkadasın bence kendıne gıtar yapmamıs kendıne gitar toplamıs.

Yorum

peki elektro gitarlarin kisimlarini/parcalarini yani manyetik ve kopru gibi seyleri nerden alabiliriz/bulabiliriz??birde ben sadece gitar toplatmak istiyorum [/color]</font id='Comic Sans MS'>

Düzenleyen - Ersa on 13/05/2008 08:06:34

Yorum

Ebay...

Yorum

Phantom cok tesekkurler ama bulamadim.yani ebay gittigidiyor ortakliginda gitti gidiyorda arattim bulamadim.ama biraz arastirinca My Dukkan`da buldum cok sağolun hersey icin[/color]</font id='Comic Sans MS'>

Düzenleyen - Ersa on 13/05/2008 10:01:44

Yorum

Gittigidiyorda çok zor, Türkiye'de yok genellikle butür parçaların satışı çünkü... Direk e-bay den bakarak yurtdışından getirtebilirsin...

Mydukkan'dakilerde kullanılabilir tabi...

Yorum

Gitar yapımı için anatomisini ve işleyiş biçimini iyi bilmek gerektiğini düşünüyorum. Uzun süre çalmamış biri nerde ne yapması gerektiğini bilmeyecektir. Kendi gitarını yapmak ucuza gelmeyecektir tabiki, ama zaten belli bir ederin altındaki aletlerde perfonmans açısından gitar sayılmazlar. El yapımı bir gitar yaklaşık 1000-1500 ytl'ye mal edildiğinde elinizde 2000 ytlden daha kıymetli bir gitar olur. Bu açıdan kendi gitarını yapmak avantajlıdır.

Gitarın perde, kulak, manyetik, potlar tüm parçalarını tünelde rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer gitarı yapmaya başladıysanız ya da niyetliyseniz yapabildiğiniz her parçayı kendiniz imal etmeye çalışmalısınız. Gitar yapımı uzun yorucu ama keyiflidir.

Gövde, sap hatta pickguard bile basitçe yapılabilmektedir. Ancak bu işlemler için kullanabilecğiniz bir torna atolyesi varsa iyi olur. Gitar sadece parçaları nedeniyle değil, gereken aletler nedeniyle pahalı olmaktadır.

http://www.projectguitar.com/ bu sitede sap yapımından, boya işlemlerine kadar resimli ve detaylı açıklamalar var.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X