Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gibson SG vs Epiphone SG

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Gibson SG vs Epiphone SG

Merhabalar arkadaşlar,

Ciddi anlamda bir SG hayranıyım,öyle ki bu aralar hiçbir ihtiyacım ve imkanım olmamasına rağmen artık canıma tak etti ve bir SG alacağım dedim.Psikopatlık derecesinde kafaya koymakla beraber aklıma takılan bir kaç soru oldu ve bunları sizlere sormak,danışmak istedim.

Öncelikle daha önce bu gitara hiç sahip olamadım ancak gitarın gelmişini geçmişini hikayesini teknik ayrıntılarını ton karakteristiğini artılarını eksilerini vs biliyorum.Sağda solda eşte dostta gördükçe alıp denemişliğim çalmışlığım da var.

Geçenlerde bir kaç müzik mağzasına gittim.Gibson SG Standart denedim.Bir kaç ayrı gitar deneme fırsatım oldu hepside SG Standart idi.Daha sonra tesadüfen bir Epiphone SG gördüm Gibson'u denediğim amfide onada bir bakayım dedim.G-400 değildi biraz daha üst bir seriydi sanırsam şu an hatırlamıyorum yarın tekrar gidip soracağım internetten de modellere baktım emin olamadım sıfır fiyatı 1200 TL civarı idi.Gitar konusunda cahil bir insan olmadığıma inanıyorum ve ciddi anlamda arada net 2000 TL lik bir fark hissedemedim.

Ya tamam,eyvallah tabi ki arada bir kalite farkı göze çarpıyor ve büyük ihtimalle bana iyi bir Epiphone denk geldi ancak aksam olarak sustain olarak ve tonal olarak (Denediğim Epi SG'nin üzerinde Fabrika çıkışı Gibson SG Standart manyetikleri vardı 490R,498T) 2000 TL olmamalı aralarında diye düşünüyorum.Olayın ağaç kısmını bilemiyorum boya-cila kısmını bilemiyorum sadece duyduğumu gördüğümü hissettiğimi söylüyorum.

SG ile ilgili tecrübeli arkadaşlar bana ne tavsiyede bulunur bu durumda?Gibson'un şişirme fiyat politikalarından haberdarım.Aradaki bu fiyat farkı gerçekten abartımıdır?Ya da bak sen böyle diyorsun ama bende SG kullandım Epi alırsan uzun vadede böyle böyle olur diyebilecek bir arkadaş var mı?Benim ve yakın çevremin düşünceleri ile birlikte sizlerinde fikirlerini düşüncelerini almak istedim.Şimdiden teşekkür ederim.

Bol müzikli günler dilerim,esen kalınız.

Uzun süre bu konuyu ben de araştırdım, özellikle yabancı forumlarda bol bol araştırma yaptım. Türkiye'de hepimizin bildiği "abi gibson ya kalite, epiphone yan marka ya" tarzı bakışlardan sıkıldım çünkü. İki gitara da sahip olan adamların yorumu genelde "aradaki fark o kadar para etmiyor, eğer ki epiphone'a gibson'daki manyetikleri takarsanız tonu ayırt edemezsiniz". Şahsi düşüncem ise şu; elbet pahalı gitarlar insana zevk veriyor ama ben bu işin henüz profesyoneli değilim, her hafta konser vermiyorum ya da ne bileyim. Bu sebepten o derece pahalı gitarlar beni çok kasıyor. Yani gidip alsam evde oturup onu çalmak bana garip gelir. Fiyatı daha uygun bir gitarı hırpalaya hırpalaya zevkle çalmak o tip bir gitarı köşeye koyup izlemekten daha zevkli.
    Bir başka olay da "epiphone, squier gibi bir yan marka" olayı. Bence epiphone squier'dan çok Fender'in meksika üretimi gitarlarıyla aynı kefeye konulabilir. Bir epiphone g400'ün (900 tl hemen hemen) kafasına gibson yaz fiyatı kafadan 2000 lira olabilir ki kimse de demez ki "bu gitar bu kadar eder mi?". "baba gibson ya" deyip alan çıkar bolca. Şu an ben de yeni gitar arayışındayım ve telecaster alacağım ama yazın veya yılbaşına doğru kesinlikle bir epiphone g400 1966 ltd edition alacağım. Özellikle yabancı forumlar bizdeki önyargıların çoğunu taşımıyor. Telecaster forumuna "insanlar burada meksikan gitara o parayı vereceğine 2. el amerikan al diyorlar" diye anlattığım zaman bayağı garipsediler. Ki türkiyede yapsan "dalga mı geçiyorsun" diye milletin laf edebileceği karşılaştırmalar var amerikan ve meksikan fender'ler hakkında.
    Eğer param var, gibson istiyorum, ama bir yanda da epiphone var ucuz yollu filan diyorsan, yani aslen gibson istiyorsan da epiphone'u sadece ucuz olduğu ve varlığı kafanı karıştırdığı için araştırıyorsan gibson sanki daha iyi olur. Epiphone'u istemeyerek alıp ona vereceğin 1000 küsür lira çöpe gitmiş olur. Ama diyorsan ki ikisinin de sesini beğendim, milletin zartı zurtu veya gitarın adına bakışı beni germez. Epiphone'la mutlu olacağım o zaman gayet iyi bir gitar.
    Son güncelleyen backinthefun; 14-03-2011, 05:59.

Yorum

Çok basit. Muzik dukkanina git. Gibbie ile Epi SG'leri yan yana koy. Gozunu bagla. Elemana herhangi birini vermesini soyle. Cal, sonra digerini eline al. Hangisi daha iyiyse onu al.

Bu arada haftada bir sahne alan kisiler Gibson'la, kaliteli amfilerle sahneye cikmazlar. Ekipman caliniyor çünkü. Ayriyetten elektrik tesisatindaki problemler amfileri de yakiyor.

Yorum

backinthefun isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Uzun süre bu konuyu ben de araştırdım, özellikle yabancı forumlarda bol bol araştırma yaptım. Türkiye'de hepimizin bildiği "abi gibson ya kalite, epiphone yan marka ya" tarzı bakışlardan sıkıldım çünkü. İki gitara da sahip olan adamların yorumu genelde "aradaki fark o kadar para etmiyor, eğer ki epiphone'a gibson'daki manyetikleri takarsanız tonu ayırt edemezsiniz". Şahsi düşüncem ise şu; elbet pahalı gitarlar insana zevk veriyor ama ben bu işin henüz profesyoneli değilim, her hafta konser vermiyorum ya da ne bileyim. Bu sebepten o derece pahalı gitarlar beni çok kasıyor. Yani gidip alsam evde oturup onu çalmak bana garip gelir. Fiyatı daha uygun bir gitarı hırpalaya hırpalaya zevkle çalmak o tip bir gitarı köşeye koyup izlemekten daha zevkli.
        Bir başka olay da "epiphone, squier gibi bir yan marka" olayı. Bence epiphone squier'dan çok Fender'in meksika üretimi gitarlarıyla aynı kefeye konulabilir. Bir epiphone g400'ün (900 tl hemen hemen) kafasına gibson yaz fiyatı kafadan 2000 lira olabilir ki kimse de demez ki "bu gitar bu kadar eder mi?". "baba gibson ya" deyip alan çıkar bolca. Şu an ben de yeni gitar arayışındayım ve telecaster alacağım ama yazın veya yılbaşına doğru kesinlikle bir epiphone g400 1966 ltd edition alacağım. Özellikle yabancı forumlar bizdeki önyargıların çoğunu taşımıyor. Telecaster forumuna "insanlar burada meksikan gitara o parayı vereceğine 2. el amerikan al diyorlar" diye anlattığım zaman bayağı garipsediler. Ki türkiyede yapsan "dalga mı geçiyorsun" diye milletin laf edebileceği karşılaştırmalar var amerikan ve meksikan fender'ler hakkında.
        Eğer param var, gibson istiyorum, ama bir yanda da epiphone var ucuz yollu filan diyorsan, yani aslen gibson istiyorsan da epiphone'u sadece ucuz olduğu ve varlığı kafanı karıştırdığı için araştırıyorsan gibson sanki daha iyi olur. Epiphone'u istemeyerek alıp ona vereceğin 1000 küsür lira çöpe gitmiş olur. Ama diyorsan ki ikisinin de sesini beğendim, milletin zartı zurtu veya gitarın adına bakışı beni germez. Epiphone'la mutlu olacağım o zaman gayet iyi bir gitar.
        Yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim öncelikle.

Bir Gibson takıntım yok aslında gerçekten ekonomik durumum çok çok iyi olsa elbette gider Gibson alırım hani düşünmemde aradaki 2000 TL farka değer mi vs diye ancak şu an kendimi biraz sıkarsam Gibson alabileceğim halde açıkçası o Epiphone'u denedikten sonra 'aptal mısın olum lan?' dedim kendime.Yani görüntü SG tonal olarak Gibon'a fevkalade yakın derdim ne dedim yani.

Kısaca bana kalsa yarın gider o Epiphone'u alırım ki zaten mağaza tanıdık ayırttım da,ancak forumda bir çok konuda son derece tecrübeli ve bilgili bir çok arkadaş var,önümüzdeki bir kaç gün buradaki arkadaşlardan da aman bak şöyle olur bak şöyle bir sorunla karşılaşmıştım ben sen de şöyle bir şey yaşabilirsin sık dişini Gibson al vs vs gibi bir cevap almazsam Epiphone'a son derece sıcak bakıyorum.Derdim şu ki yanlış bir adım atmak istemiyorum 1200 TL'de az para değil takdir edersiniz ki.

Sonuç şu ki benim düşüncelerim Epiphone lehine ki yakın çevrem de bu işle uğraşan ahbaplarda aynı şeyi söylüyor.Sizin gibi araştırma yapıp bilgi sahibi olmuş ya da bizzat bu gitarları çalmış ve bunlarla ilgili tecrübe edinmiş arkadaşların fikirleri,düşünceleri de benimki gibi Epiphone lehinde olacak olursa dediğiniz gibi marka kasmayacağım.Ayrıca forumda direkt olarak Gibson ve Epiphone SG'yi ayrıntılı karşılaştıran bi konu bulamadım insanların katılımı,bilgi ve fikir paylaşımı ile de sizin,benim gibi insanların bu konudaki soru işaretlerine bu başlık altında cevap bulmalarını umuyorum.

Yorum

abi sg ni almışsın içini rahatlatır mı bilmem bugün canım sıkıldı ve gittim zuhale daha öncede sg-400 denemiştim ve tonu çok irenç gelmişti bugün gibson sg special ve epiphone sg-400(farklı bir sg-400 bu seferki) denedim aynı arkadaşın dediği yöntemle yaptım gözlerimi kapıyarak ve şunu diyebilirim sg-400 ü seçtim hatta ayırrtım onu alacağım elimdeki gitarı satabilirsem :/

Yorum

Bana kalırsa almışken gibson al derim çünkü ilerde epiphone dan sıkıldığında 1000 tl ye aldığın epiphonu u bırakıp 3000 tl ye gibson almak istiyeceksin. ( prestijinden dolayı ) ve emin ol bunu yapınca keşke daha önceden almışken gibson alsaydım diyeceksin.
            Yani benim söylemeye çalıştığım almışken gibson almalısın.

Yorum

Gördüğün gitar sanırım Epiphone SG Special'dı.
              Epiphone'un SG serisinin 2 modeli var, birisi G-400 Diğeri Special.
              Ben Epiphone SG Special kullanıyorum, bilirsin Epiphone,Gibson gibi markaların klavyeleri çok zordur. Bunun dışında tonları mükemmel. Bence Special al, öneririm. Bir Gibson SG Standart alırsan 50 yıllık ömrün boyunca çalarsın bu bir gerçek, ama bence daha erkendir o gitarı alman için, yinede sana bağlı dostum. Bende SG Manyağıyım Epiphone SG Special aldım, ileride Gibson SG Standart alma planlarımda var.

Yorum

Epiphone Les Paul Custom Prophecy GX kullandım, gitar başta iyidi ama bir süre sonra resmen "dökülmeye" başladı. Kaldı ki bu Prophecy'ler Epiphone'nun üst seviye gitarlarıdır. Bir daha düzelmemek üzere bozuldu aram Epi markasıyla Aksini söyleyen çok olsa da marka ne olursa olsun Çin malı bir gitarın olumsuz yönde çok farkı var diye düşünüyorum. SG serisinin üretim yerini bilmiyorum ama eğer Çin ise bir süre sonra "ben Çin malıyım" diye bağırmaya başlayabilir gitar.
                Son güncelleyen frusciante_; 09-04-2011, 23:51.

Yorum

bir yandanda tamam tonlar fazla fark etmiyor dedik ama parasına göre mantıklı düşününce biriktirip gibson almak mantıklı geldi en azından dağılmaz sağlam bir gitar

Yorum

sg sahibiyim

arkadaslar (bu benim ilk cevabim olucak daha yeni katildimda)bende bir sg hayraniyim ilk olarak sg asla yanlis bi karar **** arkadaslarimin les paul leri fenderleri olanlari bile benim sg mi calinca hayatimda bunun kadar rahat bi gitar gormedim diyolar gibsonla epip konusuna gelirsek ilk basta ikiside ayni gelebilir ama zaman gectikce gibsonun tonlari mukemmellsicek epip ise calinamaz hale gelicektir. arkadasimla ayni ay aldigimiz sg benimki gibson onunki epip di ve su an gibson almadigi icin pisman son olarak size bunu kanitlamak icin bu videoyu paylasiyorum http://www.youtube.com/watch?v=KjGaJj_-itE gibsonlar gun geectikce her zaman degerlenir $$$ (sg icinde gecerli ) hepiniz saglicak ve rockla kalin

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X