Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Emg manyetikler 18 volt pil

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Emg manyetikler 18 volt pil

Selam arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum. Bu emg manyetikler biliyorsunuzki 9 volt pil ile çaşışıyor. Ben bazı yerlerde gördüm bu manyetiklere çift 9 volt'luk pil takıyorlar ve 18 volt'a çıkarıyorlar. Sizce bunun artıları nelerdir ? Daha yüksek çıkış içinmi yapılıyor acaba? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama bu modifiyeyi yapanlar emg artık süper oldu falan emg, emg oldu falan gibi yorumlar yapıyorlar hep ve 9 voltluk hale dönmek bile istemiyorlar. aktif manyetikli bir gitarım olursa bakacağım şeylerden. aktif kullanmadığım için daha bakmadım hiç ama gördüğüm kadarıyla durum böyle.

Yorum

selamlar dostum. bir EMG manyetiği 9V'luk standart pilini ortalama 3000 saatte bitirir. bu tek EMG pickup'ı için geçerlidir. gitarı çalmasan bile jack kablosunu taktığın an devreyi tamamlamış olursun ve pil kullanılmaya başlar. eğer gitarın üzerinde 2 tane EMG pickup varsa(örn. 81-81, 81-85, 81-60, 85-60 v.s) bu pil ömrü yarıya iner çünkü tek 9V'luk pili iki pickup kullanmış olur. iki tane 9V'luk pil takılması normaldir yalnız seri değil paralel bağlamaktadır. bu şekilde kapasite 9V'ta sabit kalırken ömür 2 kat uzar. seri bağlansaydı dediğin gibi olacaktı yani 18V. EMG de sonuçta bir elektronik ekipmandır. kendi kapasitesinin üstüne 2 kat çıkmak kötü sonuçlar doğurabilir. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar!

Yorum

Teşekkür ederim biraz anladım sanırım. Yani normalde tek emg 3000 saat dayanıyor ama çift olduğu zaman bu oran 1500'e düşüyor bu sebeple 18 volt'a yükseltiyorlar. Peki bir soru daha ben tek emg'ye çift pil taksam 6000 saat'e mi çıkar ömrü.

Yorum

yok kardeş. yarım anlamışsın. iki tane 9V'luk pili paralel bağlarsan yine 9V olur. sadece ömür 2 kat uzar. yani en kolay yoldan şöyle anşılır. tek EMG pickup'ı tek 9V'luk pili ortalama 3000 saatte boşaltır. 2 tane EMG pickup'ı tek 9V'luk pili 1500 saatte boşaltır. ama iki tane 9V'luk pili paralel bağlarsan(seri değil) tek fark şu olacaktır. yine 9V'luk daha büyük bir pil elde edersin yani voltaj 18V'a çıkmayacaktır. sadece kapasite artacaktır. yani 2 tane EMG pickup'ı 2 tane 9'luk pili yine 3000 saatte boşaltacaktır. tek EMG ye 2 pil takma konusuna gelirsek. istersen gitar askısını çıkar. 30 tane 9V'luk pilden paralel bağlayarak bir gitar askısı oluştur kendine 30x3000=90000 saat pil ömrü sana artık geberene kadar çalarsın ama dikkat et çarpılma

Yorum

Anladım şu anda tek 81 var köprüde. Ay sonu sapa'da 81 düşünüyorum tabi kararsızım 81'mi 60'mı ay sonuna kadar sürem var acaba hangisini alsam?

Yorum

81 gerçekten çok yüksek çıkışlı bir manyetik bu çıkış distortionda çok avantajlı olsa da cleanlerde çuvallıyor. bütün tonları kapatsan bile saf cleanda çalsan bile hafif drivelı gibi oluyor ton. sapta 60 gerçekten iyi iş çıkartıyor kendine has daha gevrek bir dist tonu var cleanları da gerçekten çok hoş. youtube'ten metallica videolarına biraz dikkatli bakarsan kirk'ün swich'i %98 hep en altta yani köprüdeki 81' kullanıyor. james ise hemen hemen(çok ağır dist olan şarkılar dışında). 60 manyetiğini kullanıyor yani swich'i hep en üstte. 81-81 tabiki de drivelarda daha üstün olacaktır. ama evde bir avt50 yoksa bunu nasıl anlayacaksın ki? sen 81-60 kombinasyonuyla kendini sınırlandırmamış olacaksın. tabiki de zevk meselesi. her metalcinin derinliklerinde illa ki biraz biraz soft tonlar olacaktır. zaten bir tane 81'e sahipsin gözün doysun sabahlara kadar metale kimin kafası dayanır
              Son güncelleyen CendaproS; 06-03-2009, 23:29.

Yorum

emg 18v modu çok daha farklı bir olay dostlar yani pil ömrüyle alakası yok diyeceğim. bunu yapanlar manyetiğin preampının daha fazla headroom u olduğunu söylüyorlar daha dinamikleri iyi daha compress siz ve daha güçlü ses verdiğini söylüyorlar. bunlar onların yorumu tabi de her kullananın ortak yorumu bunlar. bazı terimleri türkçesi nasıl diye düşündüm ama orjinal haliyle kalmasının daha anlaşılır olacağını düşündüm o yüzden öyle bıraktım.

Yorum

Hımm yani sapa gereksiz diyorsun aslında haklısın 200 lira daha vereceğime 200'ü de eklerim kendi roland'ı mı da okuturum 200'e etti 400. Kendimde 400 eklerim 800'e iyi bir amfi alırım.

Yorum

Laney 65 =) yanınada 2.el bi dist pedal tamamdır burak

Yorum

gayet mantıklı manyetik olsun gitarın ağacı olsun pedalın olsun farkını hissedebileceğin yer amfidir sonuçta. önce ana ekipman gerisi boş

Yorum

Tamam önce şu amfiyi değiştireyim ben. Sağolun arkadaşlar güzel yorumlarınız için. Haa son sorum ben ev kullanımı için mg30dfx düşünüyorum sizce ev için ideal değilmi? Şimdi ben avt50 alırsam biliyorum evde fazla gelecek.
                        Son güncelleyen Burak2050; 07-03-2009, 01:15.

Yorum

piyasada marshall dan çok daha iyi amfiler var o fiyatlara... ne tarz çalacaksın tam olarak?

Yorum

CendaproS isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            selamlar dostum. bir EMG manyetiği 9V'luk standart pilini ortalama 3000 saatte bitirir. bu tek EMG pickup'ı için geçerlidir. gitarı çalmasan bile jack kablosunu taktığın an devreyi tamamlamış olursun ve pil kullanılmaya başlar. eğer gitarın üzerinde 2 tane EMG pickup varsa(örn. 81-81, 81-85, 81-60, 85-60 v.s) bu pil ömrü yarıya iner çünkü tek 9V'luk pili iki pickup kullanmış olur. iki tane 9V'luk pil takılması normaldir yalnız seri değil paralel bağlamaktadır. bu şekilde kapasite 9V'ta sabit kalırken ömür 2 kat uzar. seri bağlansaydı dediğin gibi olacaktı yani 18V. EMG de sonuçta bir elektronik ekipmandır. kendi kapasitesinin üstüne 2 kat çıkmak kötü sonuçlar doğurabilir. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar!

iyi açıklamış arkadaş çok dogru söylüyor

Yorum

Tarz nu metal ,thrash metal

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.