Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Manyetik sayısı önemli mi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Manyetik sayısı önemli mi?

Elekrolar üzerinde farklı sayıda manyetikler görüyorum. gitarın kalitesiyle sesiyle falan ilişkisi varmıdır?

Manyetik sayısı çok manyetikli gitar iyi gitardır diyebilirmiyiz? yani kısacası çok manyetikli olmanın avantajı varmıdır yokmudur varsa nelerdir? yoksa niye boşyere fazladan manyetik takıyolar gitarlara???

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....

hayir gitarin kalitesiyle manyetigin hicbir alakasy yok,manyetigin amacy:farkly yerelere yerlestirilerek,farkly tonlara olanak kylmasydyr..mesela gerilim yuzunden kopru genelde en cyrtlak distortiony verir,genelde tiz seslee daha yatkyndyr neckse her zaman daha sakin tonlary verir gibi..
    yani su gibsonlarda 2 manyetik var ama 1300 doalrdan baslar,ne biliyim telecasterlarda ayny sekilde ...yani yine kore uretimli squier telecaster 150 dolara alabilirsin.

hatta cok carpycy birsey cogu jazz gitarda bir tane humbucker bulunur ama devasa fiyatlara satylyr

Yorum

Cooldog'a katiliyorum manyetik farkindan dogan fiyat farki ayni marka gitarin ayni modeli icin gecerli sanirim onlari gördün anatolia. Mesala Washburn'un dime serisi bir gitarini ele alirsak üzerine koydugun her bir manyetik icin fiyat 100-150 dolar arasi artiyor gitar ayni olmasina ragmen..

Yorum

manyetik satysy önemli degildir ama gitarlaryn formlaryna gore farkly kombynasyonlar alynyr mesela 3 single bi gitara floyd rose takylmaz ben takylanyny gordum ama o gitar spesifik bir gitardy 88 fender japon malmsten'in custom shop'una alternatif bir japon seri idi sadece 1000 adet üretildi ve yyldyzy cok kysa parlady ibanezin ataklaryyla geriledi gelelim manyetik sayysyna ben soloist konfigurasyon kullanyyorum 1 hum 2 single ama 3 değil 15 manyetikte olsa benim gitardan istedigim tonlary vermez mantetilk sayysynyn coklugu genelde orta ve ucuzlarda kullanylyr oda ticari kaygylardan dolayy. syngle clenton için musailt sarym ve yapyya sahiptir hum ise daha cok drive tonlaryna uygun niteliklere sahyptir. secimini sen deneyerek yapacaksyn abi.

Yorum

peki örne?in cort marka bi gitara wasburn manyeti?i takarsak o gitar washburn kalitesinde ses verirmi?

Yorum

elbette orjinal washburn kadar vermez ama ton bakymyndan yakla?yrsyn ****?y..E?er manyetiklerini de?i?tirmek istiyorsan iyi ara?tyr derim ben..Di Marzio , Seymoun Duncan falan bissürü manyetik firmasy sitelerinde tonlaryny dinleyebilirsin

Düzenleyen - Rametheb on 24/06/2004 00:21:59

Yorum

yaaa washbrun ne ki corta takynca kalitesi artycak..
              washburnun yuksek modelleri iyi sadece,ehhehe onlardada seymour duncan jb var zaten...

en iyisi al bir dmiarzio,seymour duncan olsun bitsin..
              ya da hic elleme cort manyetikleri iyidir bence

Yorum

yok ya sadece örnek verdim manyetik falan de?i?tirmeyecem merak ettimde ondan sordum. ?imdilik yeter bu manyetikler. peki kaçparadyr bu manyetikler? sökmesi takmasy falan zormudur?(ben de ne merakly adamym)

Yorum

arkadaslar benim bir arkadasim manyetiklerini degistirdi seymour duncan aldi ibanez marka gitari vardy eski manyetiklerinide bana verdi manyetiklerin ustunde INF1 INF2 yaziyor bu herhangi bir markanyn modeli mi oluyor bunun asil markasi nedir acaba iyi bir manyetikmi eger iyi ise hemen takayym benimkisine )

Düzenleyen - petek on 24/06/2004 22:33:58

Yorum

haa bir de her manyetik her gitara olur mu?

Yorum

sakyn ha!! tabikide olmaz,her manyetigin farkly modelleri var,gelip trem modelini, floyd rosesuz gitara takamazsyn..
                      veya akifle her pasif calysmaz,bazy gitarlar 2.ve 4.pozisyonu bozabilirisn vs vs..
                      tabii agac turleride onemi,bazy agaclara bazy manyetikler daha iyi gider,bazy ozelliklerini daha cok acyga cykartyr.
                      ama ton uydurmak(farky markalarla)biraz tecrube arastyrma gerekiyor.bol bol denemek lazym.

Yorum

Lütfen a?a?ydaki konudan devam ediniz...

Yorum

vay essek kafam bn wasburn wg 580 aldım 5 manyetik var ve 300m fzladan para verdim simdi ogrendim bole oldugunu sırf 5m atetikli die hava atmaktan baska bi ise yaramıomus demekki paramı bosuna harcamısım yani saglık olsun
                          I love my gitar

Yorum

ya bu manyetiklerle alakası olmayan bi konu yani sayısıyla tamamen performansla alakalı

Yorum

Manyetik sayısı çeşitlilik sağlar. Yani versatilie...

Saygılar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X