Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boss DS-1 ile boost..

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Boss DS-1 ile boost..

arkadaşlar ben analog setup dizmeyi düşünüyorum ve ilk adım olarak ds-1 almaya karar verdim(boost için).Amfi olarak roland micro cube kullanıyorum üzerinde pek çok efekt var distortion tonu da mevcut fakat ds-1 amfideki ton ile işe yarar mı? ya da marshall jackhammer daha mı çok işe yarar? kısaca boost için hangi pedalı önerirsiniz?

Düzenleyen - madd on 26/11/2007 17:16:23

sen şimdilik amfideki disti seviyosun ama o ses gelecekte seni tatmin etmicek bost pedalı yerine önce bi dist pedalı alsan...

Yorum

Boost etmek bir gerek şart değil. Bu aralar herkes tutturmuş bir boost gidiyor. DS-1 zaten güzel bir pedal ve de booster değil kullanım amacı. Cube'un drive'ları da fena değil, iki distortion'ı üstüste koyarak muhtemelen gürültü elde edersin ancak.
      Boost bir tüplü amfinin drive kanalına yapıldığında bir anlamı olur. Ya da illa yapacam diyorsan SD-1 gibi bir pedalla distortion pedalının önüne koymak suretiyle yap ama dediğim gibi illa ki dip gürültüsü yaratacaktır.
      Sana diyeceğim şudur; bende şu anda envai çeşit pedal var inan boost etme ihtiyacı 40 yılda bir hissediyorum, ileri de yap istersen ama demek istediğim detay bir konuyu en başta halletmek için uğraşma.

Yorum

peki bu analog olayına hangi pedal ile başlamalıyım sizce?

Yorum

İhtiyaca göre değişir, çok genel bir soru bu. Death metal çalacaksan distortion, blues çalacaksan overdrive, funk çalacaksan phaser ya da auto wah, pop-rock için delay veya chorus ne bileyim hepsi için başka bir pedal daha ön plana çıkacaktır.

Forum'da birsürü başlık var okuyarak fikir edinebilirsin.

Yorum

Önce sorunla başlayayım:

Eğer amacın boost etmekse, haklısın edebilirsin. Bunda garip birşey yok. Amfinin sesleri yeterince güçlü gelmemiş olabilir.

Ama boss ds-1 ve od-3 iyi bi boost pedalı değildir. Kullanan sanatçılarada aldanma onlar modifiyeli..

En iyi boost pedalları olarak bilinen; (şuanda aklıma gelen) Boss sd-1 , Marshall bluesmaker ve ibanez tube screamer dir. Eğer lambalı amfin yoksa tube screamer i geçelim. Zaten tube screamer in asıl özelliği adındanda anlaşılacağı gibi lambalı amfileri iyice kastırmaktır. Entegrelerle işi yoktur bunun

Yani bişeyleri boost etmek istiyorsan bunu bi overdrive pedalı ile yap.. Sana tavsiyem sd-1 den yana olur..

İhtiyaca göre pedal seçimine gelince (solitude71) ;

Yazılarına tam olarak katılmıyorum.. Distortion la sadece death metal değil herşey çalınabilir. Kimi blues cu biraz daha tüylü ve parlak gitar sesinden hoşlanır ve zayıf bi distortion pedalı alır ve en zayıf ayarında kullanır.Veya rockta ve blues dada chorus kullanılır. Başka bi örnek Zakk Distortion kullanmaz. Overdrive kullanır onu bunu boost eder kendi soundunu çıkarır ortaya..

Müziğine ve hoşuna giden pedalları dener alırsın. Bu daha doğru oldu

Yorum

Hayır ben türe göre pedal ayırmıyorum dikkat et cümlemi ... ön plana çıkacaktır ... diye bitirdim.

Diyorum ki bazı türler için bazı pedalları diğerlerinden önce almasında fayda var. Mesela metal çalacaksan önce chorus ya da flanger almazsın direkt gider distr alırsın sonra diğerlerini. Tabi ki distr pedal ile jazz bile çalarsın istersen.

Ayrıca dediğin doğru ben SD-1 'i distr pedallarımdan önce booster olarak kullandım oldukça tatmin oldum ama o bile biraz dip gürültüsü yaratıyor açıkçası. Denemek lazım mesela Sd ve ML-2 sessiz çalışırken SD ve MT-2 biraz daha tıss tıss gürültü yapabiliyor.

Yorum

Evet dip gürültü kaçınılmaz. Ama benimki gibi topraklı bi sistem hum veya hum-cancelling gibi sessiz manyetikler ve adaptör yerine pil veya switch mode adaptör kullanırsan bu dip gürültüler kesilecektir.

Ama boost olaylarındaki aşırı abartmalar sonunda çıkan "tııss" sesi kaçınılmaz O ses zaten gitarın sesi kapalıyken bile çıkar. Onun için kullanılan özel noise gate ler vardır. oda "Rocktron HUSH"

Aşağıdaki linke göz atarsan tam dediğin sorunu kaldıracak bi pedal görebilirsin:

..

Yorum

Boost etmek bir gerek şart değil. Bu aralar herkes tutturmuş bir boost gidiyor. DS-1 zaten güzel bir pedal ve de booster değil kullanım amacı.
                  kesinlikle katılıyorum ds-1 solo için çok iyi,ben kullanıyorum ve yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama ts-7 ile boost ediyorum,ts-7 nin Boost olayı ritim riff v.b konusunda iyi ama soloda pek o kadar ii değil,temiz bi sound almak için bayaa bir potanslarla oynamak laızm.

Yorum

alıntı:
                    -----------------------------------------------------------------------------

Boost etmek bir gerek şart değil. Bu aralar herkes tutturmuş bir boost gidiyor. DS-1 zaten güzel bir pedal ve de booster değil kullanım amacı.
                    --------------------------------------------------------------------------------

kesinlikle katılıyorum ds-1 solo için çok iyi,ben kullanıyorum ve yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama ts-7 ile boost ediyorum,ts-7 nin Boost olayı ritim riff v.b konusunda iyi ama soloda pek o kadar ii değil,temiz bi sound almak için bayaa bir potanslarla oynamak laızm.-

-----------------------
                    -----------------------------
                    </font id=green>

Tabiki bayağı bi potanslarla oynaman gerek! Boost olayı okadar basit bi olay değil. Ayarlarını çok iyi yapman gerek. En çok hataya düşülen olay; farklı ses ayarlarında bu ayarı yapması...

Örneğin evde 50 wat bi amfiyi 3 seviyesinde açarak pedallarını ayarladın. Bi güzel boost ettin. Ses çok güzel. Sonra gittin bi konsere açtın sesi 7 veya 8 e.. Ne olacak?? amfide gaine girecek ve senin gitarın tonları bozulacak. Hatta Feedback ler, dip gürültüler ve amfi distirisyona girecek. Gitarın ses potansını açamayacaksın bile...

İşte boost olayı önemlidir. Ve değişen ses seviyelerinde boost ayarlarıda değişmelidir.

------------------------

Ds-1 olayına gelince; ds-1 boost aleti değil, boost edilecek bi alettir. Bakmayınız siz satriani ye vai ye.. Onların ds-1 leri keelly mod unun 2 ile çarpılmışıdır.**** onlar lambalı amfileri boost ediyolar. Bizim gibi pedalları değil..

Düzenleyen - blackjack on 28/11/2007 08:59:33

Yorum

teşekkür ederim arkadaşlar aslında asıl amacım tonu güzelleştirmek.Amfimde distortion olduğu için anladığım kadarıyla overdrive ile daha iyi tonlar alabilirim.peki marshall jackhammer ve sd-1'den birini tercih edecek olsanız hangisini alırdınız?benim edirnede deneme imkanım olmadığı için bu konuda hiçbir fikrim yok

Düzenleyen - madd on 28/11/2007 14:12:10

Yorum

Aynen bensin yani benimde deneme şansım olmuyor ama biraz güzel oluyor çünkü tecrübe etmiş oluyor

Bak demekki tam anlamamışın verdiğin tercihlerden ikisi farklı amaçlara hizmet ediyor.. Ayrıca Distortion ile boost yapma... Boost istiyorsan sd-1 al. Başka birşey alma

Ama Eğer distortion istiyorsan jackhammer çok iyidir bak..

Yorum

verdiğin bilgiler için saol.Distortion istemiyorum distortion tonunu amfiden alacağım.ben overdrive olarak kıyaslamak istedim iki pedalı..ama büyük ihtimalle sd-1 alacağım

Yorum

Distortion istemiyorum distortion tonunu amfiden alacağım.
                            Hangi amfi? Öyle kolay kolay alamazsın onu. Ancak modelleme yapan Cube serisi gibi birşeyle olur o dediğin.

Yorum

..

Yani ilahi solitude71 Adam bağıra bağıra micro cube kullanıyorum diyo zaten

arkadaşlar ben analog setup dizmeyi düşünüyorum ve ilk adım olarak ds-1 almaya karar verdim(boost için).Amfi olarak roland micro cube kullanıyorum[/color] üzerinde pek çok efekt var distortion tonu da mevcut fakat ds-1 amfideki ton ile işe yarar mı? ya da marshall jackhammer daha mı çok işe yarar? kısaca boost için hangi pedalı önerirsiniz?

Düzenleyen - madd on 26/11/2007 17:16:23
                              Düzenleyen - blackjack on 29/11/2007 11:29:46

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X