floydrose köprülü gitarların köprüleri oynaktır sen el yordamıyla da gerdirip gevşetebilirsin tremolo kolsuz gerdirme olayı daha avantajlıdır kolu tutman gerekmediği için için elin tellerden uzaklaşmaz ve daha rahat çalarsın.
Whammy bar olmadan floyd rose türü sistemlerden çok verim alınamamakla birlikte bu kolu en güzel kullananlara örnek olarak Steve Vai ve Joe Satriani verilebilir. Bar kullanmadan kullanılan floyd rose sistemlerde köprü tek yön kullanılmış olur Vİntage tremolo sistemlerin ters yönlüsü gibi düşünebiliriz.
Gelelim başlığın amacına En iyi kim kullanır bu mereti? Bence Steve Vai
Kolsuz floyd rose u kullanırsan ancak sesi inceltebilirsin o da floyd roseu tamı tamına kullanmış olmazsın. elle biraz zor şekilde gevşete de bilirsin de o pratik olmaz pek. kol zaten bunun için yapılmış elle yapmaya ne gerek var.
ben zaten gererken daha rahat olur diyorum farkettiysen ve tremolo kolsuz daha iyidir demiyorum tremolo kolsuz gerdirmede daha kolay yazdım konu gene tartışmaya gitmesin lütfen
Bence de Steve Vai
Hatta Satriani'nin bir sözü var:
"Benim gibi çalabilirsiniz, Pat gibi çalabilirsiniz, istediginiz herkes gibi çalabilirsiniz, Steve haric.O sizin gitarda hayal edebileceğinizden de fazla numara bilir."
Yorum