Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro gitar bakım süresi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Elektro gitar bakım süresi

Arkadaşlar bu elektro gitarlara ne zamandan ne zamana bakım yapılması gerekiyor?

adminim sitede arama yaptım böyle bir konu bulamadım bilginize...

Biraz forumu araştırarak
    Lord Sparhawk isimli üyeden alıntı Mesajı göster

Bu arada bu klavye temizleme işini yılda bir kere yapmanız yeterlidir, abartmanıza gerek yok komşular.
    böyle bir şey buldum. Gerisi de gelir sanırım

Klavye temizliğiyle ilgili ayrıntılı bilgi:

Yorum

Ama telleri her kullanımdan sonra silersen çabuk paslanmaz ve uzun süre kayganlığını yitirmez.
      Teller için gözlük bezi kullanıyorum ben.

Yorum

Bir de forumda var mı bilmiyorum ama teller 1 senelik oldu değiştrimek lazım gelir mi .

Yorum

E tabi gerekir yaklaşık 3 ayda bir değiştirmen lazım

Yorum

elektro ise ernie ball bile takıyom 1.5 ay anca gidiyor.Tetanoz olabilirsiniz o kadar da abartamayın klasik gitar daha geç değişir ama 1 sene de çok

Yorum

1.5 ayda değişiyorsa senin ellerin çok terliyor demektir

Yorum

REMEMBER isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                1.5 ayda değişiyorsa senin ellerin çok terliyor demektir
                bencede çünkü ben klasik gitarımda ve elektro gitarımda **** bir süre kullanıyorum hala tellerim mis gibi =)

Yorum

Ben tele göre değiştiriyorum. Mesela Ernie Ball takınca 1,5-2 ayda değiştiriyordum. Fakat Elixir paslanmaz tel takınca 6-7 ay gider diye duşunuyorum.

Yorum

1.5 - 2 ayda nasıl teller eskiyor ya

Yorum

Gunde 10-11 saat çalışmayla normaldir bence.

Yorum

o zaman normaldir tabi benim en fazla günde 2saat civarı , malum hele final haftası hiç

Yorum

ToxiC20 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          1.5 - 2 ayda nasıl teller eskiyor ya
                          Günlük düzenli çalan gelişmiş bir gitarist 15 günde dahi eskitebilir tellerini. Bu gayet doğal bir durum. Konu sadece telin kopmadan kalabilmesi değil; ses, ton ve konfor. Bunları kolayca algılayıp, en ufak değişimden rahatsızlık duymaya başlayan icracı zaten gayet kısa periyotlarla değişimi yapıyordur. Yeni başlayanlar bunu zamana yayabilirler ama genede 3 ayı geçmemeye çalışın.

Klavye temizlik konusu var. Diğer bakımlar aksiyon, entonasyon, sap ve manyetik yükseklik ayarı vs her tel değişiminde kontrol edilip yapılıyor zaten. Bunu dışında 6 ayda bir gövdeyi çok ince silikonlu bir oto pastası(krem tip daha iyi olur) ve mikrofiber bez ile silerseniz ömrünü arttırırsınız. Bu iş için satılan özel bakım ürünleri de kullanabilirisiniz.

Forumda tüm elektro gitar ayarlarının nasıl yapıldığı, neden yapıldığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği yazıyor zaten.

Yorum

Ben 2ayda bir elektro gitarın tellerini değiştiriyorum.Her çalışımdan sonra gitarı pamuklu bir bezle siliyorum.Birde 4 ayda birde tüm ayarlarını yaptıyorum entonasyon filan bunlar yapılırkende klavyeyi limon yağı birde cila gibi bir şeyle temizliyorlar

Yorum

1 sene mi biraz daha saklayın tarihi eser olsun
                              Şaka maka ben ayda bir değiştiririm.3 haftada değiştiren arkadaşlarım var malum antalya eller nası terliyor sen düşün

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X