Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yurtta gitar çalmak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Yurtta gitar çalmak

Arkadaşlar üniversiteye başka şehre gideceğim ve yurtta kalacağım,amfimi götürmek istemiyorum onun yerine özellikle dist. iyi olan bi prosesör arıyorum.
    Ayrıca amfi olmadan yani direk prosesöre kulaklık bağlayarak ses almak mümkün mü?
    Aklımda bi kaç model var mesela line 6 floor pod,line 6 pod 2.
    onun dışında önerilerinizi bekliyorum.

Aynı olayı bende yapıyorum okula götürüyorum gitarımı prosesörden kulaklığa takıyorum.Çok rahat oluyor.Ben Boss Me-50 kullanıyorum çok iyi bir prosesör çok sağlam distortion tonları var yani en azından benim için.Memnun kalırsın

Yorum

mümkün tabiki eğer prosesöründe kulaklık çıkışı varsa demekki ulaklıklada çalınabiliyordur ama ne kadar anfi kalitesi ve anfi rahatlıını bulursun onu bilemicem hiç prosesöre kulaklık bağlamadım çünkü

Yorum

prosesörle amfinin farkını anlatabilir misiniz?Teknik ve ses bakımından?Ben de üniversite sınavından sonra elektro alacağım ve kazanırsam yurtta kalabilirim

Yorum

antonio_92 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          prosesörle amfinin farkını anlatabilir misiniz?Teknik ve ses bakımından?Ben de üniversite sınavından sonra elektro alacağım ve kazanırsam yurtta kalabilirim
          Amfi gitardan gelen ses dalglarını yükseltmeye yarayan alettir.Prosesör ise bu dalgalara efekt vermeni sağlar.Örnegin Boss ME - 50 incelersek :

Compression, noise suppression, reverb, overdrive/distortion, modulation, delay...ve çok daha fazla efekt barındırır.

Ama amfilerin üzerindede bir kaç efekt vardır.Overdrive, reverb vs vs.

Umarım açıklayıcı olmuştur.Bu konuda arkadaşın istediği amfi kullanmadan prosesöre ve prosesörden kulaklığa bir baglantı olusturmak ve ses almaktır.Denemedim ama kulaklık girişi varsa iyi bir prosesör ve kulaklık ile iyi sound alınır die düşünüyorum.

Yorum

Konuya farklı bir açıdan yaklaşayım biraz.

Ben de yurtta kalıyorum. Odam tek kişilik ama civar odalarla aramda köpüklü panelden oluşan bir duvar var. Gitarım tabii ki yanımda. Oda arkadaşlarınız anlayışlı olurlarsa bir kaç saat çalışmanız problem olmaz diye düşünüyorum. Yan odalar da önemli tabii. Geçtiğimiz dönemin başında Ibanez G10 vardı odada. Lakin amfi çok fazla dip gürültüsü yaptığı için yan odadaki arkadaşım bira rahatsız oldu. Ki sonuna kadar haklıydı. Sonra arkadaşımdan Laney Hard Core marka amfiyi aldım ödünç olarak. Dip gürültüsü sorununu azami seviyeye indirdikten sonra gönül rahatlığıyla çalışabildim. Arada ''ders çalışıyorum abi'' diye serzenmeler oluyor tabiyatıyla. Ama karşılıklı anlayışla hiçbir kimsenin bu durumu büyüteceğini zannetmiyorum. Demem o ki; sınırları zorlamadan gitarınız ve amfinizi kalacağınız yurda götürebilirsiniz. Hem üniversite hayatı müziksiz çekilmiyor.

Yorum

yurtta benim odam nöbetci memurla yanyanaydı marshall 10w amfi ile cort x2 ekipmanlarım onlara dert oldu dolaba çok zor sıgıyor,çok uyarı aldım yine olsa yine çalarım

Yorum

Ben de ilk yıl yurtta kalmıştım bende çok problem oldu. Bence en mantıklısı prosessor alıp kulaklıkla çalmak. Kulaklıkla amfiden aldığın zevki alamazsın ama yine de idare eder seni.
                Mesela ben boss me-50 kullanıyorum. Kulaklıkla çalmam gerektiği zaman aux girişinden mp3 çaları bağlıyorum. Kulaklıktan hem çalan müzik hem de gitarımın sesi geliyor. Prosesordeki girişlere göre böyle şeyler de mümkün.
                Yani sana diyeceğim bence kulaklık kullan. Amfi olayı gittiğin yere bağlı olarak sorun çıkartabilir. kulaklık amfi gibi olamaz ama yurtta çalışmanda sana yeter.

Yorum

Ben mi iyi insanlara denk geldim? Anlayış tavan yapıyor bizim yurtta.

Yorum

Dostum bende line 6 floor pod plus var kulaklıkla çok çaldım gerçekten dist. sesi kulaklıkla muhteşem geliyor .. eminimki floor pod'un seside plus kadar iyidir bence hiç cekinmeden alabilirsin doğru seçim olur..

Yorum

Peki pod 2.0 nasıl sizce?

Yorum

king of metal isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Peki pod 2.0 nasıl sizce?
                        Denemedim ama iyi oldugundan eminim. Floor pod ile arasındaki fark floor pod'un kullanımı daha kolay yani pedallar falan açısından , 2.0da elinle ayarlamak zorundasın o yüzden floor podu alman senin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama ton olarak pek fark yoktur heralde..

Yorum

Yalnız arada modelleme farkı var galiba floor podda pod 2.0 dan daha az modelleme seçeneği var gibi geldi bana... öyle mi gerçekten?

Yorum

king of metal isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Yalnız arada modelleme farkı var galiba floor podda pod 2.0 dan daha az modelleme seçeneği var gibi geldi bana... öyle mi gerçekten?
                            Evet bende biraz önce baktım floor podda amp modellerin az olduğunu bilmiyordum..Yani 2.0 alman daha doğru olur sanırım ama 2.0da wah yok..

Wah senin için önemliyse 2.0 alırsan ekstra masraf yapman , floorboard alman gerekicek.(floorboard : http://line6.com/footcontrollers/fbvexpressmkii.html)
                            Bu durumda eğer sadece yurtta kullanacaksan(sahne falan olmayacaksa) ve wah önemli değil diyorsan 2.0 al derim , ama wahsız olmaz diyorsan 2.0 alıp birde üstüne floorboard alman gerekecek , ayrıca floorboard alırsanda wah olacakmı tam bilmiyorum yani pedalı sadece volume için olabilir.Biraz araştırmak gerekir..Neyse floor pod dersek biraz dandik kaçıyor 2.0ın yanında o yüzden floor pod plus öneririm zaten 2.0 alırsan wah için veya sahne için alacağın floorboardla beraber floor pod plusla aynı fiyata geliyor hemen hemen. Artık karar senin

Yorum

Dostlar yüreğime su serptiniz .Bu prossesöre kulaklık bağlama olayını bilmiyordum.Ben de bu sene üniversiteli oluyorum dertlendim, tasalandım.Amfiyi sonraya bırakıp en iyisi bir Boss GT10 alayım.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X