Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Entonasyon

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Entonasyon

arkadaslar ben bi halt yedim gittim 280 dolara cort mr 710f elektro akustik aldım senkoptan sonra gule oynaya tunelden ewe geldim neyse akort edincealeti b baktım kalın mi telindeki 12. perde bos telden daha degisik(anlayın iste) sess weriyo ahey dedim kaldım! eletroda basta falan ayarlanıyo biliomda akustikte nass ıoluyo bu olay !!?

neyse yarın aldıgı yere goturcem isallah bu 12. perde sornunu cozerler

ust esık asagı ya da yukarı kayık olabılır sapla oymadan once once ona bı bak.
    veya en ıyısı gotur bı tamırcıye.
    ama en guzelı para vermıssın okadar gerı gotur.

Yorum

çıtlama yapıyosa,sap ayarı çektir abi,düzelir

Yorum

hiç dokunmadan aldığın yere götür ki ayarlarını tam yaptıklarından da emin olmadan gitarı teslim alma...

sorun çıkarmayacaklardır...

Yorum

Aynı problem benim elektroda da var. Ama çok belirgin değil. 6 telin hepside 5. perdeden itibaren tizleşiyor 12. perdeden sonrası ise rahatsız edici diyebilirim.

Ben gitarı çalışmak için almıştım, yani bayağı kötü bir gitar bu nedenle değer verip bakıma falan götürmedim hiç, kendim bu problemi halledebilirmiyim ki? Veya bunun nedeni nedir?

Yorum

akustik ve klasik gitarlarda, entonasyon ayarını kendiniz yapmanız çok zor...

Entonasyon ayarının doğru olup olmadığını anlamak için, ilk yapmanız gereken sıfır bir tel takıp sonuca bakmak..! Yeni telleri taktınız ve akort iyice oturdu... Şimdi bakın entonasyon ayarınıza..! Eğer hala problem varsa.. Aldığınız yere götürün ve gitarınızı değiştirmeye çalışın... Bir çok gitarda (klasik-akustik) teller sıfır ve akort tamam da olsa... 12. perdede tam akort tutmayabilir... Ama bunlar çok minimum hatalardır... Kalite arttıkça, mükemmele de ulaşılır...

Elektro gitarda da, entonasyon ayarı yapmak istiyorsanız... Sıfır tel takın, 1-2 saat çalın gitarınızı... teller iyice oturduktan sonra, entonasyon ayarınıza bakın... Tüm tellerin entonasyo ayarını tek tek yapın...

Tüm ayarları yaptıktan sonra, her şey mükemmel olsa dahi, yaşadığınız ortam ve gitarı kullanma sıklığınıza bağlı olarak telleriniz eskidikten sonra, entonasyon ayarınız da değişecek, yani bozulacaktır..! Bu da tellerinizin artık değişmesi gerektiğini belirten tehlike çanlarıdır...

Yani çoğunlukla böbürlenme sebebi olarak kullanılan;
            - telleri 6 aydır değişmedim
            - tellerim hala kopmadı

gibi cümleler, sadece komedidir...

çünkü çoktan entonasyon ayarımız gitmiştir..!

Tel değiştirme periyodumuzda, entonasyon bozukluğunu da artık hesaba katmamız gerekiyor...

hoşçakalın...

Yorum

Gitarın ya çok eski (yeni aldığını söylemişsin) ya da işçilik sıfır. Ben olsam o gitarı aldığım insanın kafasında kırardım.
              Şu müzisyen esnafını bir türlü sevemedim. Sürekli bir kazık atma uğraşındalar.

Yorum

senkopculardan aldym ben gitary ama gel görki olay bu

Yorum

E?er senkopta bir ?eyler yapmaslarsa bir luthiere gostertiver. Senin için isildim valla güsel bir olayla kar?yla?mamy?yn i?allah düselir bir de adminin dedi?i gibi telleri bir dede?ii?tir çüknü bende gitarymy aldy?ymda ole bakmy?tym pek sorunum yoktu o hususta.

Yorum

Üzerinde hala fabrika telleri bulunmasy sap ayary e?ik ayary yapylmamasyndan dolayy ço?u zaman ma?zadan aldy?ynyz Gitarlarda entonasyon ayary olmaz daha önce bi yazyda dedi?im gibi gitar alyrken satycynyz bu ayarlary yapmakla yükümlüdür aldy?yn ma?za da bu sorumlulu?unu bilen bir ma?za eminimki anla?maly olduklary (isim vermiyim) luthier e bu ayarlary yaptyracaklardyr.
                    Saygylarymla.

Yorum

Merhaba arkadaşlar. Dün "Fade to black" çalıp kaydediyordum ve akordumun bozulduğunu sandım akordum bozuk değildi! Sinir oldum si telinden mi alıp bakıyorum akordum bozuk değil ama fark ettim ki en alttaki mi telim boşta farklı 12. perdeye bastığımda ki mi farklı anlayamadım. Bu neden olabilir?

Yorum

Merhaba komşu anladığım kadarıyla gitarında entonasyon bozukluğu var, bu işlerle uğraşan bir yapımcıya götürüp ayarını yaptırabilirsin,kendin yapmaya kalkma oldukça hassas ve dikkat gerektiren bir işlemdir,kulakdan ziyade yüksek kapasitteli,hassas tuner larla yapılmaktadır.Kendim yapacağım derken çok daha kötü hale getirebilirsin,o yüzden hiç üşenme bunlarla uğraşan bir yapımcıya gidip,yaptır ayarını.

Yorum

arkadaşlar gitarında buzzfeiten akort düzenini kullanan var mı _? ya da bunla ilgili bilgisi olan

Yorum

bence ya adamlar seni kazıklayıp eski püskü bi gitarı sattılar ya da gerçektende adamların bilgisi dışında gitar gerçekten kötü keşke almadan önce bi deneseydin ya

Yorum

arkadaşım bi geçmişi okusan ....

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X