Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jolana Iris Bas Gitar Yenileme

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lütiye Jolana Iris Bas Gitar Yenileme

Merhaba. Geçen elime bi gitar geçti markası Jolana modeli Iris 1973-1989 yılları arasında bi tarihte üretilmiş çek yapımı bir bas gitardır. Buradan web sayfasına ulaşabilirsiniz: jolana sitesi Benim yaptığım şeyler klavyenin değişimi ve gitarın tekrar boyanmasıdır. Fotoğraflarda yeteri kadar ayrıntı vardır. arada açıklamalar da yaparım.

Gitarın bana geliş hali

Click image for larger version  Name:	IMG_4871.jpg Views:	1 Size:	89,9 KB (Kilobyte) ID:	451932
    gitarı mengeneye tutturmak için tahtayı düzenledim
    Click image for larger version  Name:	IMG_4872.jpg Views:	1 Size:	91,3 KB (Kilobyte) ID:	451933
    lüthiye bölümünde biri sormuştu gitaır ebru ile boyamak hakkında onu denemeye karar verdim o yüzden taban rengi olarak kreme boyadım sprey boya ile
    Click image for larger version  Name:	IMG_4873.jpg Views:	1 Size:	88,5 KB (Kilobyte) ID:	451934 Click image for larger version  Name:	IMG_4903.jpg Views:	1 Size:	95,1 KB (Kilobyte) ID:	451935 Click image for larger version  Name:	IMG_4904.jpg Views:	1 Size:	96,1 KB (Kilobyte) ID:	451936 Click image for larger version  Name:	IMG_4907.jpg Views:	1 Size:	92,2 KB (Kilobyte) ID:	451937

orjinal klavyeyi geri döndürülemeyecek şekilde batırdığım için (bana geldiği hali de pek iç açıcı sayılmazdı) marangoza gidip eski klavyeyi kestirdim ve aynı ölçülerde çam ağacından tahta kestirdim. Bi daha böyle bişey yaparsam akçaağaçtan yaparım çamdan pek hoşlanmadım.

Yine hep istediğim bişey olarak perde noktalarını ledli yapayım dedim. herşeyi ayarladım ama sapın arkasındaki kabloları sığdıramayınca bütün herşeyi kesip sadece boncuk olarak kullanmaya karar verdim. (sapın arkasını kanırttım ama uygun teçhizat olmadığı için fazla kasmadım)

ebru suyunu hazırladım ama ilk ebrumdu ve başarılı olamadım o yüzden bunu da erteledim ve rengini krem yapmaya karar verdim.

ebru işi yatınca gitarın kapağını da ( kapak demeyi seviyorum) gümüşe boyadım.

Hepten sade olmasın diye cd kalemiyle gitarın üstüne biraz çizim yaptım ( çizim yeteneğim yokmuş )

bunlar da montaj fotoğraflarıydı.

Gitarın eksiklikleri:
    1-kesinlikle güzel bir vernik ve cila istiyor. şuanda üzerindeki vernik miktarı yok denecek kadar az.
    2-Üstündeki bütün metalik parçalar pas içinde hepsinin değişmesi gerekiyor.
    3-Manyetikleri bozulmuş çalışmıyor çalıştırmak için benim diğer gitarın köprü manyetiğini taktım geçici olarak.
    4-Gitar çok ince sustaini az
    5- Bas gitara göre üst eşik lazım. internetten almaya üşendim. Burada da bulamadım elektro gitar eşiğinden bozdum ben de

Gitarın fazlalıkları:
    1-Gitar çok hafif. Benim için yeterli bi sebep

İleride yapacaklarım:
    1-gitarı ebru ile boyamak
    2- klavyeye led döşemek

İyi akşamlar.

yenileme olmamış pek. çam ağacı klavye ne ya?

Yorum

çamı ben de beğenmedim şimdi karaağaç klavye var üstünde

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
      X