Duyuru

Collapse
No announcement yet.

eve ufak çaplı stüdyo

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

eve ufak çaplı stüdyo

kendime ufak çaplı bir stüdyo kurmak istiyorum forumda biraz araştırdım ama benim istediğim şeyler yok.ben sadece gitar için stüdyo kurucam sadece gitar ve yanında gerekli olan aletler kayıt ve prova için.beste yapacağım kayıt yapacağım prova yapacağım çalacağım söylicem.bunu için hangi aletler gerekli elimde rg370dx gitar , line 6 pod xt live prosesörüm var birde 2+1 im var.mikrofon,ses kartı,amfi ve başka ne gerekliyse bunlarıda bütçem yettiğince zamanla alıcam.başka ne gerekli ve bunladan marka model olarak neleri önerirsiniz amfi 50 watt civarı düşünüyorum.

Düzenleyen - iamdarn on 04/11/2008 20:37:54

dostum evde kayıt yapacaksın processörün oldukça sağlam. bir ses kartı birde dinamic bir mikrofon işini görecektir diye düşünüyorum mikrofonu ve processörü ses kartına girip ses kartını da PC ye bağlayıp oldukça verimli çalışmalar yapabilirsin

Yorum

mikser alarak işi büyütebilirsin..

Yorum

sonrası ses monitörü ve dijital kayıt ortamı olur o kadar gitmeyelim bence ama basit 6 kanallı falan bir mixer alaibilir tabi arkadaş...hani arkadaşları ile ortak alıp kullanabilir öyle bir imkanı varsa...

Yorum

bana hangi ses kartını ve mikrofonu önerirsiniz birde amfi almak istiyorum 2. el 50 watt civarı amfi olarak ne almalıyım.bütçem küçük malum öğrenciyiz...

Düzenleyen - iamdarn on 08/11/2008 22:05:08

Yorum

evet M Audio Fast Track Pro USB 10 numara süper kayıt alınıyor aletle mikrofon olarak kondenser düşünüyorsan MXL 990 vardı sanırım ona bakabilirsin dinamik düşünüyorsan Samson Q8 oldukça kullanışlıdır...

Yorum

amfi ve mikrofon olarak ne önerirsiniz amfiyi 2. el alıcam 50 watt civarı bişey

Yorum

amfi burda bi stüdyoda 50 lik mg marshall var iyi de bir alet

Yorum

Atlanılan bir konu var. Akustiği önlemek için odayı yalıtman gerekli. Apartman dairesinde yaşamıyorsundur umarım komşuların yerinde olmak istemezdim. Neyse benim tavsiyem yumurta satılan oyuk oyuk olan kartonlarla tüm duvarları ve tavanı kaplaman üzerine de iğnelerle çarşaf tarzı bezlerle kaplaman. Yerde de halı ya da halıfleks tarzı bir şey olmalı.

Yorum

mikrofon olarak Samson Q8 bütçeme daha uygun Shure PG58 de alabilirim hangisi daha iyi bunların.ses kartlarında usb mi daha iyidir yoksa anakartın üzerine takılanlarmı?

onrkptn senin dediklerine gelince apartman dairesinde yaşıyorum ama arada köye gidiyorum yazın tamamı köylediyim uzun bayram karne tatillerindede köydeyim köydeki eve rock'n coke kursam kimse birşey diyemez etrafta kimse yok
                    duvar ve halı meselesine gelince yerde halı var duvarları öyle birşey yapma imkanım yok odada küçük birşey bu önemlimi? ama köyde kocaman bi yerim var..

Yorum

Odanın büyüklüğüne bağlı biraz. Oda büyük az eşya varsa yankıdan durulmaz orda. Kafa ağrıtır.

Yorum

shure de kaliteli bir markadır ama samson tabiki daha kalifi dir onboard ses kartlarını bilemeyeceğim ama USB nin faydası herhangi bulduğun bir PC de kullanabilirsin onboard için evdeki kasayı taşımaya gerek yok diye düşünüyorum...ses yalıtımı için o kadar düşünme bence sonuçta küçük çaplı diyorsun limitleri zorlama düşük volume de çalış biz öyle yapıyoruz yani ve şikayet gelmedi halabir de profesyonel anlamda kayıtlara falan geçerim ilerde kabin yaptırırım falan diyorsan kayıt için condenser tipi bir mikrofon almanı öneririm...

Yorum

ögrenci isen bence 15 watt veya 20 watt amfi seni idare eder

Yorum

Köyde rock'n coke vallaha benimde aklıma gelmişti bizimki bir de karadeniz köyü en yakın ev 200 metre uzakta off be ne süper olur

Yorum

ARKADAŞLAR benimde bi kaç sorum olcaktı bende evde kayıt için bir ses kartı ve midi klavye almak istiyorum kafamda m audio fast track pro usb ses kartı ve m-audio axiom 49 midi klavye var bunlarla nasıl kayıtlar yapablirm ve ayrıca shure sm58 mikrofonum var bu kayıt içn uygun mudur uygun deilse ne almamı tavsiye edersiniz gerekli şekilde bilgilendirirsenniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X