Ben mxr distortion plus yalpmaya karar verdim ve pcb ye bastım ama farkettimki pcb deki bakır yollar ve delikler normalden küçük olmuş.Deliklerin normalde 1 mm olması gerekirken daha küçük pdf denmi kaynaklı açaba? pdf yi normall olarak yazıcıdan çıkartıyorum ama hep küçük bunun çözümü yokmu acaba?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
pcb ve pdf
Collapse
X
-
blacking07 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBen mxr distortion plus yalpmaya karar verdim ve pcb ye bastım ama farkettimki pcb deki bakır yollar ve delikler normalden küçük olmuş.Deliklerin normalde 1 mm olması gerekirken daha küçük pdf denmi kaynaklı açaba? pdf yi normall olarak yazıcıdan çıkartıyorum ama hep küçük bunun çözümü yokmu acaba?
Yorum
-
ben şu şekil yapıyorum:
istediğim devrelerin pcb baskı şekillerini paintle kesiyorum pdften. ardından word'de kopyalıyorum o resmi. pdf'ten boyutuna bakıyorum. sonra word'de resme çift tıklayıp boyutlarını 1 inch = 2,54 cm olacak şakilde ayarlıyorum. bir sayfaya koyabildiğim kadar devre koyup herhangi bir ozalitte fotoğraf kağıdına veya artık tercihe göre asetat kağıdına çıktıyı alıyorum. sonra kesip kesip seri üretim yapıyorum.
asıl problem olan devre basımını bu şekilde bir problem olmaktan çıkartıyorum.
bu arada bu konuda başlık açmıştım ama burayada yazıyım. devreyi basıp demir3klorür veya perhidrole attıktan sonra devre yollarındaki mürekkepleri selülozik tinerle siliyorum. çok kolay gerçekten.
hadi kolay gelsin.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum