Duyuru

Collapse
No announcement yet.

pcb ve pdf

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Tutorial pcb ve pdf

Ben mxr distortion plus yalpmaya karar verdim ve pcb ye bastım ama farkettimki pcb deki bakır yollar ve delikler normalden küçük olmuş.Deliklerin normalde 1 mm olması gerekirken daha küçük pdf denmi kaynaklı açaba? pdf yi normall olarak yazıcıdan çıkartıyorum ama hep küçük bunun çözümü yokmu acaba?

öncelikle yazıcın lazer printer olmalı...bu tamamsa toner'e kıyıp bütün bilgilerin hepsini çıkarmalısın başka türlü aynı boyda olmuyor denedim

Yorum

blacking07 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Ben mxr distortion plus yalpmaya karar verdim ve pcb ye bastım ama farkettimki pcb deki bakır yollar ve delikler normalden küçük olmuş.Deliklerin normalde 1 mm olması gerekirken daha küçük pdf denmi kaynaklı açaba? pdf yi normall olarak yazıcıdan çıkartıyorum ama hep küçük bunun çözümü yokmu acaba?
      PDF de yazdır işaretini tıkladığında karşına gelen pencerede page scalling seçeneği none olarak seçilmiş olmalı yoksa karşılaştığın sorun devam eder.

Yorum

zaten yazıcı lazer ve komple sayfayı çıkarıyorum genede küçük oluyor **** şu yazıcıdaki ayarlara bakıyim çok sağolun

Yorum

dediklerinizi yaptım olmadı acaba pdf demi problem var

Yorum

ben şu şekil yapıyorum:
            istediğim devrelerin pcb baskı şekillerini paintle kesiyorum pdften. ardından word'de kopyalıyorum o resmi. pdf'ten boyutuna bakıyorum. sonra word'de resme çift tıklayıp boyutlarını 1 inch = 2,54 cm olacak şakilde ayarlıyorum. bir sayfaya koyabildiğim kadar devre koyup herhangi bir ozalitte fotoğraf kağıdına veya artık tercihe göre asetat kağıdına çıktıyı alıyorum. sonra kesip kesip seri üretim yapıyorum.
            asıl problem olan devre basımını bu şekilde bir problem olmaktan çıkartıyorum.
            bu arada bu konuda başlık açmıştım ama burayada yazıyım. devreyi basıp demir3klorür veya perhidrole attıktan sonra devre yollarındaki mürekkepleri selülozik tinerle siliyorum. çok kolay gerçekten.
            hadi kolay gelsin.

Yorum

çok sağolun sonunda yapmayı becerdim

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...