Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lucid Dream

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lucid Dream

lucid dreaming, türkçe çevirisiyle açık rüya, bilinçli olarak rüyaları kontrol etmek anlamına geliyor. bunun bir fantezi olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası haline gelmesi için ortaya konan bütün taktikleri derleyerek bir liste oluşturdum. güç, sende artık!
    1. Öncelikle bunu istediğinize emin olun. Gönüllü olarak Matrix'e dahil oluyor ve yalanı gerçeğe tercih ediyorsunuz. Sigaraya başlamak kadar zevkli, sigarayı bırakmak kadar zordur. Hayatınız sekteye uğrayabilir, gerçeklik gözünüzdeki değerini yitirebilir. Bu beraberinde hiç hesapta olmayan sorunlar getirebilir.

2. Açık rüya görmenin altın kuralı, açık rüya göreceğinize gönülden inanmaktır. Bundan böyle aklınızı bir tek bu meşgul etmeli. Nasıl ki sigarayı yeni bırakmış bir insan her saniye sigarayı düşlüyorsa, sizin de aklınız sürekli açık rüyada olmalıdır. Yolda yürürken, duş alırken, televizyon seyrederken...

3. Bildiğiniz gibi rüyalar çok gerçekçidir, uyanana dek hayal olduğu anlaşılmaz. Bu demek oluyor ki, şimdi tam şu anda siz rüya görüyor olabilirsiniz. Böyle bir ihtimal her zaman için var. Bu yüzden, kendinizi akıl almaz bir sorguya tutun. Mesela çevrede olup bitenleri çok iyi inceleyin, fizik yasalarıyla çelişip çelişmediğini kontrol edin. Gün içinde bunu sık sık tekrarlayın.

4. Bir rüya defteri tutun ve her sabah ilk iş hatırladığınız rüyaları yazın. Böylece, en çok ne gördüğünüzü istatistik edebilirsiniz. Sayısal lotoda en çok çıkmış numarayı oynamak gibi, en sık gördüğünüz elemana denk geldiğinizde bunun bir rüya olduğunu fark etme ihtimaliniz artacaktır.

5. Bunun yanı sıra, gerçek ile rüyayı iyice iç içe sokabilmek için saatinizi saat başı çalacak şekilde kurun. Açık rüyaya giden en kısa yolun bu yarı-uykulu haller olduğunu unutmayın. Yarım kaldığınız rüyaya devam ettiğiniz olmuştur mutlaka. Bu şansı yukardaki taktiklerle birleştirince bunu bilinçli hale getirebilirsiniz.

6. Her gece yatmadan önce açık rüya göreceğinize odaklanın ama bunu bir strese çevirmeyin. Sanki kaçınılmazmış gibi, açık rüya göreceğim kararlılığıyla uykuya dalın. Açık rüyayı ilk defa yaşadığınızda bu sizi korkutabilir, kısa süreli olabilir ya da hakimiyet sağlanamayabilir. Zamanla ustalaşırsınız, rahat olun.

7. Ve geldik en kritik noktaya. Daha önce dinlemediğiniz güzel bir şarkı seçin, bunu günlerce haftalarca dinleyin. Yalnız bu şarkı size sadece açık rüyayı hatırlatsın. Onu ilk defa bu düşünceyle dinleyin. Bu şarkının anısı bu olsun, nerde ne zaman duysanız aklınıza bu gelsin, sizin şarkınız olsun! Bu şarkı çalarken 3. maddede bahsettiğim uygulamaların üzerine gidin. Şarkıyla eksiksiz bütünleştikten sonra geceleri kulağınıza bu şarkıyı koyun, sürekli çalsın. Uykunuzun REM evresinde bu şarkının rüyanız içine akmasıyla kendinizi sorgulayacak ve rüyada olduğunuzu fark edeceksiniz.

8. Kendinize bir renk belirleyin. Mesela artık mor size sadece açık rüyayı anımsatsın. Tıpkı şarkı örneğinde olduğu gibi, gözünüze ne zaman bu renk çarpsa rüyada olup olmadığınızı anlamaya çalışın. Rüyalarınızı rahatlıkla hatırlayan biriyseniz ve tüm bu saydıklarımızı yaparsanız, açık rüya görürsünüz.

9. Unutmayın, düşler ülkemiz mekansız bir yer olduğu kadar zamansız da. Yani bir açık rüya esnasında yaşananlar bizim bildiğimiz zaman birimleri kadar sürmez. Birkaç saniyelik bir rüya yıllar sürebilir, siz açık rüyadan uyanamayabilirsiniz. Sorumluluk kabul etmem!

Sakincalari var. Bunlardan bir tanesi cok onemli.

Kontrolune sahip oldugununz bir ruyadan kendi isteginizle ansizin uyanirsaniz, o anda vucudunuz hareket edemeyecektir. Bu beynin vucudun ruyalara bagimli hareketi engellemek icin basvurdugu taktik. Belki rastlamissiniz, bazi insanlar ruyalarindan saga sola tekme, yumruk atiyorlar. Bu beynin o fonksyonu tam olarak yerine getirememesiyle alakali.

Yani sonuc olarak bu ruyayi gordunuz diyelim, korktunuz ve uyandiniz. Iste bu anda panik olmayin, vucut hareketinin gelmesi biraz vakit aliyor. Kendi vucudunuza hapsolmus gibi hissedeceksiniz kendinizi.

Demedi demeyin

Ayrica bence kendi kontrolunuze sahip bir ruyaya girmenin en kolay yolu, uyaniklik ile uyku arasindaki o ani bilincli olarak yakalamaniz. Benim farkettigim, yataga girdikten sonra degisik alakasiz olaylar beynimin icinde oynar ve o uyku anini yakalamami guclestirir. Ancak bilincli olarak o uyku anini yakaladiginizda sunlari hissedeceksiniz:

1. Nefesiniz yavaslacak. Korkmayin
    2. Nefesiniz genizden gelmeye baslayacak (uykulu halde alinan nefesler)
    3. Bir anda cevrenizde ufak bir surekli ses varsa (ugultu, arabalar vs.), o sesler kesilecek.
    4. Yeni bir yerde uyanacaksiniz.
    5. O yerin sesini duymaya baslayacaksiniz (ruzgar)
    6. Korkmadan hareket edebilirseniz tebrikler. Ben bu olayi iki defa yaptim, ikincisinde bayagi tirsip bir daha uzun sure yapmamaya karar verim.

Yorum

Ölsem yapmam karabasan girmiş gibi oluyor muş.ynx birazcık daha açabilirmisin kötü yönlerini anlama sorunum var da.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Sakincalari var. Bunlardan bir tanesi cok onemli.

Kontrolune sahip oldugununz bir ruyadan kendi isteginizle ansizin uyanirsaniz, o anda vucudunuz hareket edemeyecektir. Bu beynin vucudun ruyalara bagimli hareketi engellemek icin basvurdugu taktik. Belki rastlamissiniz, bazi insanlar ruyalarindan saga sola tekme, yumruk atiyorlar. Bu beynin o fonksyonu tam olarak yerine getirememesiyle alakali.

Yani sonuc olarak bu ruyayi gordunuz diyelim, korktunuz ve uyandiniz. Iste bu anda panik olmayin, vucut hareketinin gelmesi biraz vakit aliyor. Kendi vucudunuza hapsolmus gibi hissedeceksiniz kendinizi.

Demedi demeyin

Ayrica bence kendi kontrolunuze sahip bir ruyaya girmenin en kolay yolu, uyaniklik ile uyku arasindaki o ani bilincli olarak yakalamaniz. Benim farkettigim, yataga girdikten sonra degisik alakasiz olaylar beynimin icinde oynar ve o uyku anini yakalamami guclestirir. Ancak bilincli olarak o uyku anini yakaladiginizda sunlari hissedeceksiniz:

1. Nefesiniz yavaslacak. Korkmayin
        2. Nefesiniz genizden gelmeye baslayacak (uykulu halde alinan nefesler)
        3. Bir anda cevrenizde ufak bir surekli ses varsa (ugultu, arabalar vs.), o sesler kesilecek.
        4. Yeni bir yerde uyanacaksiniz.
        5. O yerin sesini duymaya baslayacaksiniz (ruzgar)
        6. Korkmadan hareket edebilirseniz tebrikler. Ben bu olayi iki defa yaptim, ikincisinde bayagi tirsip bir daha uzun sure yapmamaya karar verim.
        Korktum derken uyanamadın mı ayrıca merak ediyorum uyanamamak gibi bir ihtimal var mı?

Yorum

ThePain isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Ölsem yapmam karabasan girmiş gibi oluyor muş.ynx birazcık daha açabilirmisin kötü yönlerini anlama sorunum var da.
          Evet o vucudun icinde hapsolma hissi ile "karabasan girmesi olayi" aynidir. Ancak bunun icin aniden uyanmak gerekiyor ruyadan, yani bunun bir de sanirim yavasca ayni hipnozdan cikar gibi uyanma turu var.

Yorum

orkunaş isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Korktum derken uyanamadın mı ayrıca merak ediyorum uyanamamak gibi bir ihtimal var mı?
            Uyanamamak gibi bir ihtimal yok. Uykunda olmek icin ya beyin kanamasi ya da kalp krizi gecirmen lazim. Bu arada ruyanda olursen aninda kendini gercek dunyada buluyorsun. Bana o kadar dediler ruyanda olursen bittin diye. Geri geldim iste

Korkmayin yani yapacaksaniz. Bilinmediklere karsi kucak acin. Ama korkacaksaniz hic girismeyin, o ani yakalayamazsiniz zaten.

Sorunu cevaplamak istersem, korktum ve aninda uyandim. Ancak bu ansizin uyanma dedigim gibi vucudumun icinde hapsolma hissiyati verdi bana. Ancak o hissiyat korkutucu olmuyor.
            Son güncelleyen ynx; 20-03-2011, 22:27.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Uyanamamak gibi bir ihtimal yok. Uykunda olmek icin ya beyin kanamasi ya da kalp krizi gecirmen lazim. Bu arada ruyanda olursen aninda kendini gercek dunyada buluyorsun. Bana o kadar dediler ruyanda olursen bittin diye. Geri geldim iste

Korkmayin yani yapacaksaniz. Bilinmediklere karsi kucak acin. Ama korkacaksaniz hic girismeyin, o ani yakalayamazsiniz zaten.

Sorunu cevaplamak istersem, korktum ve aninda uyandim. Ancak bu ansizin uyanma dedigim gibi vucudumun icinde hapsolma hissiyati verdi bana. Ancak o hissiyat korkutucu olmuyor.
              O vücudun içinde hapsolma karabasan gibi ise eğer ben daha önce yaşadım çok korkutucu değil Açık rüyayı deneyeceğim sonumun jimi hendrix gibi olup olmayacağını öğrenmek istedim sadece

Yorum

orkunaş isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                O vücudun içinde hapsolma karabasan gibi ise eğer ben daha önce yaşadım çok korkutucu değil Açık rüyayı deneyeceğim sonumun jimi hendrix gibi olup olmayacağını öğrenmek istedim sadece
                Ruyalar o tarz cevaplari vermiyor. Sadece senin kontrolune geciyor. Yani bilgisayar oynunda oynuyor gibi oluyorsun.

Yorum

ynx çok teşekkür ederim.Anladım ki rüyalara karşı bilgin var.Bir kaç derdimi anlatayım dedim belki yardımcı olursun :=)

1-Ya ben karabasan girmesinden çok korkuyorum.Girince ne oluyor.Ne yapınca giriyor?

2-Ben kötü rüya görüyorum hep.Bunu nasıl düzeltebilirim?

umarım yardımcı lursun

Yorum

Bu konuyu zamanında çok araştırmıştım.Açıkçası birkaç kere de yaşadım.Ama kararsız kaldım çünkü bilim-kurgu filmlerindeki gibi istediğim şeyi yaratıp yok etme gibi bir olay görmedim.

Acaba gerçekten beynimize hükmediyor muyuz yoksa rüyada olduğumuzu zannettiğimizi mi görüyoruz?

NOT:Çok merak ederseniz " www.spatyom.com " adresinden daha geniş kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Yorum

ThePain isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      ynx çok teşekkür ederim.Anladım ki rüyalara karşı bilgin var.Bir kaç derdimi anlatayım dedim belki yardımcı olursun :=)

1-Ya ben karabasan girmesinden çok korkuyorum.Girince ne oluyor.Ne yapınca giriyor?

2-Ben kötü rüya görüyorum hep.Bunu nasıl düzeltebilirim?

umarım yardımcı lursun
                      Oncelikle ruyalardan kardesim ve annem kadar anlayamiyorum. Yani ruya yorumu yapamiyorum onlar gibi. Hatta onlar gelecekte olacak olaylari ruyalarinda goruyorlar

Karabasana girmekten korkunu normal karsiliyorum. Insan, bilmediklerin korkar. Ancak dedigim gibi, giriyorsun, mumya gibi hissediyorsun kendini, yani vucudun donmus. Nefesinin kontrolu sende olmuyor henuz, ama ayni $ekilde hormonal duzeyde kontrolun olmadigi icin adrenalin yuklenip panikleyemiyorsun. Panik ani, sadece kendine geldiginda "Bana ne oldu laaaaan anaaa oluceeeem" tarzi bir panik oluyor.

Karabasan dedigim gibi ruyandan ansizin uyandiginda bilincin ile vucudun ayni anda uyanmiyor. Bunun nedeni beyninin belli bir hormonu salgilamasi gerekiyor vucudunun tekrar aktive olmasi icin. Bu hormonun salgilanmasi yaklasik 5 saniye falan suruyor diye hatirliyorum.

Bazi kisiler sanirim karabasan olayini üstünde biri oturuyormus gibi hissetmekle ayni tutuyorlar. Sanki vucudunda bir agirlik var da kalkamiyorsun gibi. Ama bunun nedeni o kisinin ansizin kalkma istegi ile alakali. Psikolojide buna "Fight or Flight Syndrome" veya "Savas ve kac sendromu" deniyor. Savasamayacagini anlayan bilinc bir anda yataktan firlamak istiyor.

Eger uykunuzdan bir anda nefes nefese uyanip yataktan firliyorsaniz mesela, bu sizde gece uyurken panik atak gecirdiginizin gostergesi. Ben uzun yillar bununla bas ediyorum. 5-HTP gibi hormon duzenleyici alternatif ilac marketlerinde haplar var, onlar etkili oluyor bu konuda, ancak ilk gecis surecinde basiniz falan donuyor "vertigo" veya sanki gemidesiniz gibi hissediyorsunuz.

Acikcasi karabasandan korkulacak birsey yok. Bunun nedeni 5 saniye sonra bitiyor. Ve paniklemezseniz birsey olmamis gibi oluyor. Bununla bas etmeyi soyle tavsiye edebilirim: Gece korkulu bir ruya gordugunuzde ansizin uyaniyorsunuz, bazen terler icinde bazen gozlerinizden yas geliyor. Fakat yerinizden kalkip firlamiyorsunuz. Ayni olayi canlandirin, yerinizden kalkmamaya calisin, problem olmaz.

Ikincisi kotu ruya gormene sebebiyet verecek birkac neden var. Ancak bu en cok bilinc altinin yasadigin stres ve bilinc ustune iletmeye calistigin bir mesajmis gibi goruyorum.

Insanda 3 tane bilinc seviyesi vardir. Bilinc alti, normal bilinc ve bilinc ustu. Bu bilincler birbiriyle her zaman iletisimdedir.

Hani bazen birseyi hissedersin, "Ya bu is sakat galiba. Ya bu iste hayir yok. Birseyden supheleniyorum cozemedim". Bu tarz seyler de bilinc altinin bilinc ustune aktardigi mesajlardir, ancak bunlar gundelik hayatta oluyor. Aynisini ruyalara da aktarmak mumkun.

Mesela korkulu ruyalar konusunda, oluyor musun, birinden kaciyor musun, fiziksel siddete mi ugruyorsun, dislerin mi dusuyor, bir kolunu mu kaybediyorsun vs. vs. hepsinin nedenlerini internette yaziyor her tarafta. Ama bazi yorumlar birbirinden farkli.

Benim bu andaki tavsiyem, ilk once dogru duzgun beslenmiyorsan, ogunlerinin kalitesini arttirmaya, protein, mineral ve vitamin eksikliklerin varsa onlari gidermeye calis.

Ikincisi, korkulu ruyalar gordugun zaman, mesela oglen vaktine kadar hatirliyorsan, en cok nerelerini hatirladigini not et veya onlarin uzerinde dusun. Sen kendini kastikca daha cok hatirlarsan bile kardesimin dedigi uzere, en iyi hatirladiklarin makbuldur. Bu uyarilari ve isaretleri gundelik hayatina yorumlamaya calis.

Kendi kendine sor, "beni acaba bugunlerde rahatsiz eden birsey mi var?"

1. Depresyonda miyim?
                      2. Stres altinda miyim? Panik belirtilerim var mi?
                      3. Birseyleri yetistirmeye mi calisiyorum?
                      4. Bu, kizlari erkeklerden daha cok etkileyen birsey: baskalariyla iliskilerim ne halde? Sevgili, anne-baba, kardes, teyze, arkada$, apartman yoneticisi...
                      5. Para (bu da erkekleri daha cok geriyor). Parasal durumlar? Borc almaktan mi korkuyorsun? Odeyemedigin faturalar mi var? Kacinmak istedigin fakat kacinamadigin maliyetler mi var?
                      6. Birilerinden kacmaya mi calisiyorum? O insanlarin karsisina cikmamaya mi calisiyorum?
                      7. Fobilerim. Acaba orumceklerden korkuyorsam, bir yerlerde orumcek gorup bunu bilinc altima mi isledim? Yukseklikten korkuyorsam 1 ay sonra ucaga binecegim, ondan midir?

Yukarida yazdiklarimdan gordugun uzere cok derin analizler yapman lazim. Onlari da hemen iki dakikada alel acele yazdim. Elbet atladiklarim vardir, ama olayi anlatmasi icin yeterlidir diye dusunuyorum.

Yani kisacasi kendini iyi tanimalisin. Biz insanlar genelde kendimizi baskalarini tanidigimiz kadar tanimiyoruz. Bu iyi birsey degil.

Huzur diliyorum.

Yorum

Kötü yanlarından biri de depresyona girme ihtimali.Çünkü lucid dream yapmaya başladıktan sonra normal hayat insana çok sıradan gelir.
                        Son güncelleyen grunge man; 26-03-2011, 23:42.

Yorum

Hala tam ne yapmam gerektiğini kavrayamadım.Uykuya geçmeden önceki tüm aşamalarda bilincimi açık tutmaya çalışıyorum,ama yine bir yerde ipin ucu kaçıyor...

Yorum

Mcs_Jack isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Hala tam ne yapmam gerektiğini kavrayamadım.Uykuya geçmeden önceki tüm aşamalarda bilincimi açık tutmaya çalışıyorum,ama yine bir yerde ipin ucu kaçıyor...
                            Rüyada olduğunu anlamayı başarabilirsen yaparsın ama tam o an yüksek bir yerden düşermiş gibi hissedip uyanırsın .Eğer düşermiş gibi hissedersen korkmazsan ve uyanmazsan lucid dream desin demektir.daha birçok yöntemi var.

Yorum

Rüyada olduğumu yaklaşık 2 yıldır anlıyorum.Hiç yüksekten düşme hissine kapılmadım,ama bir seferi haricinde sürekli uyandım.O seferinde rüyada olduğumu farkedince etrafımdaki insanların ağız harketleri aynı hale geldi,ve bir süre sonra hiç kimse hareket etmedi.Etrafıma bakabildim sadece.Hani counter oynarken connection lost olur ya,aynı öyle oldu.Sonra tamamen alakasız bir rüyaya geçtim,yine bilinç kaybı vesaire.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X