Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Forumdaki sessizlik ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Forumdaki sessizlik ?

Arkadaşlar kimse neden yazmıyor ?
    Online kimse olmasa anlarım gece yarısı bile en az 10 kişi online gün içinde çok sayıda online oluyor (misafirler hariç) yine kimse yazmıyor.
    Nedir bu amfiniz mi patladı jakınız mı koptu ses çıkarsanız ya

Aynen!
    Ben de foruma her girdiğimde bakınıp duruyorum. Hele ki bas gitar ile ilgili hiç bir konu/mesaj olmuyor...
    Birisi bir şey sorsa da cevaplasam diye giriyorum ama hevesim kursağımda kalıyor arkadaş!

Yorum

Ben de bir soru sordum fingerstyle ile ilgili ancak kimseden cevap alamadım. Hergün girip bakıyorum ancak konu görüntülenmesine rağmen cevap veren yok. Halbuki tel yüksekliği, bare basma sorunu gibi artık çözüme kavuştuğuna inandığım konular sürekli birileri tarafından cevaplanıp tekrar tekrar diriltiliyor. Buna bir anlam veremiyorum.

Yorum

Forum güncellendiğinden beri var birşeyler anlamadım gitti.

Yorum

Red Skull isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Forum güncellendiğinden beri var birşeyler anlamadım gitti.

bu konuda haklısın. forum güncellediğinden beri bir hareketsizlik var.

Yorum

aynen ben ilk girdiğim zamanlar konu saçma olsa bile bir sürü cevap gelirdi şimdi adam akıllı konulara bile cevap yok.

Yorum

Çok eski ve köklü olduğu için, konuşulacak, yazılacak her şey zamanında yeteri kadar konuşulduğu için olabilir mi?

İşin şakası bir yana da, eğer amaç müzik konusunda, ekipman konusunda, teknik vb. konusunda yazmak, konuşmak ise, belki 2011-2012 gelişmeleri hakkında eksiklikler vardır ama, genel anlamda gerçekten her türlü bilgi yeteri kadar var mygitar.com forumlarında. He eğer amaç geyik ise, tabiki bunun sonu yoktur, o konuda sessizlik zaten site yöneticisi olarak en büyük temennimiz =) Çünkü ipin ucu kaçınca toplanmıyor bir daha kolay kolay.

Bu sitenin temel, eski üyeleri esasen gayet bilgili, donanımlı kişiler. Son derece paylaşımcı kişiler. Ama pek çoğu yaşı itibarı ile geçim derdinde, işinde gücünde olan insanlar olduğu için zaman ayıramıyorlar siteye. Zaman ayırıp üç beş kelam edecek olanlarda, yeni ve genç arkadaşlarımızın seviyesiz konuşmalarından, küstah tutumlarından, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalarından ötürü iyice soğudular bu siteden ve alım satım dışında uğramaz oldular. (Bu bir düşünce değil, gerçeğin ta kendisidir maalesef) Gerçekten bilen üyelerin sitede sessiz olmaları bu sebepten işte.

Yönetici kadrosu olarak ise yerli forumların içinde aslında en sağlam sitelerden biriyiz. Her arkadaş son derece tecrübeli. Enstrüman konusunda olsun, ekipman konusunda olsun, teknik ve müzik teorisi hakkında olsun, her anlamda son derece uzman kişilerden oluşuyor. Peki bu kadar uzmanlar, ama neden aktif değiller? Bir kaç örnekle açıklayayım.

Adminlerimizden biri luthier. Ve üniversitede enstrüman yapımı konusunda ders veriyor. Adam vakti zamanında bildiklerini gayet güzel açıklamış. Genç arkadaşımızın biri geliyor siteye, üye oluyor, arama yok bakma yok hemen bir konu açıyor. Adminimizin onlarca mesaj yazdığı bir başlık hakkında. Adminimiz yönlendiriyor, konuyu gösteriyor, daha önce defalarca söylemesine rağmen tekrar açıklıyor. Ama arkadaşımız hala, 'şundan şöyle duydum, bu böyle dedi, birde şuna sorayım' vb. vb. diyor. Yahu adam luthier, yani enstrüman yapımcısı. Bu adamın dediklerini kulak arkası ediyor, tek bildiği sahil kenarında klasik gitarla akdeniz akşamları çalmak olan adamın dediğini Allah kelamı kabul ediyor sanki.. Buna benzer şeyler git gide çoğalırsa adamda nasıl yazma şevki kalsın?

Moderatörlerimizden biri Berklee'den kabul aldı, giti okumaya. Orta düzeyde birinin başarabileceği bir şey olmadığı gayet açıktır sanırım. Yine yeni nesil üyenin biri çıkıyor, daha dün başlamış gitar çalmaya, tüm bildiği 5 tane akor basmak en fazla, bu adamla bilgi yarıştırmaya, akıl vermeye kalkıyor. Tamam sora sora, tartışa tartışa öğreneceğiz ama, arada haddimizi de bilmek lazım gelir diye düşünüyorum. Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar demiş büyüklerimiz. Doğruda demişler kanımca.

Bir örnekte kendimden vereyim. X bir ekipman konusu açılıyor, söylüyorum bildiklerimi. Yine genç bir arkadaşımız çıkıyor muhalefet oluyor. Söylediği alakalı bir şey olsa amenna, ama kel alaka. Adama diyorumki, bak güzel kardeşim, ben bunu şu kadar yıldır kullanıyorum, şunla şunla denedim, kullandım, senin söylediğin olmuyor, yanlış konuşuyosun diyorum, adam hala muhalefete devam. Halbuki bırak o X i kullanmayı, hayatında bilgisayar ekranının dışında hiç bir yerde görmemiş.. Youtube'da izlemiş, orada burada kendi gibi birilerinin yazdıklarını okumuş, gelmiş ahkam kesiyor.

Durumlar böyle oluncada, insanda ne şevk kalıyor ne heves. Ancak bizzat sorarlarsa cevap veriyor o kadar.

Sonuç olarak, eski bir üye ve yönetici olarak, her gün online biri olarak, bu sessizliğin sebebini ergen arkadaşlarımızın aceleci ve fazla özgüven dolu tavırlarının, gerçek bilgi sahibi kişileri siteden soğutması olduğunu görmekteyim. Sitede ele avuca gelir, adam akıllı konular konuşacak kişi sayısı ne yazık ki azalıyor git gide.

Yorum

yutup123458 gayet güzel açıklamış forumdaki sessizliği.Forumda zamanında yeteri kadar konu işin ehli olan kişiler tarafından tartışılmıştır,yeteri kadar bilgi verilmiştir.Ama bir yerde katılmıyorum size.Foruma yeni üye olmuş internetten, forumlardan anlamayan üyelerde var bu forumda, evet bilen biri konuyu açmadan önce araştırma yapması gerekiyor, buna katılıyorum ama herkes forumda nasıl arama yapılacağını bilemeyebilir ve o yüzden sorusuna hemen cevap almak için konuyu açmış olabilir.
                Bu üyeye konuyu açmadan önce araştır, bu konu daha önceden elli defa açıldı bir arama yap diyip üstüne birde azarlayıp konu kapatılırsa bu da forumda sessizliğe yol açar.
                Mesela örnek veriyim, Genel Gitar bölümünde bugün öğlen açılmış bir konu,
                https://www.mygitar.com/forum/showth...ye-edermisiniz.
                Ben eminim ki bu soru defalarca sorulmuştur.Şimdi ne yapalım bu üyeye araştırmadan konuyu açtı diye yardım etmeden konusunu kapatalım mı?

Ayrıca çok iyi gitarist olabiliriz.Teknik, armoni, lütiye vs. bilgilerimiz üst düzeyde olabilir ama insanları bu şekilde aşağılamamak lazım, fikirlere saygı duymak lazım diye düşünüyorum.Evet sahilde Akdeniz Akşamları çalan birinden bir şey öğrenip burada onu savunuyor olabilir.Önemli olan onu bu şekilde aşağılamadan bilgisinin yanlış olduğunu anlayacağı bir şekilde izah etmektir ve her zaman onunda belki haklı olabileceğini unutmamak gerekir.

Yorum

Acaba sitede doğal seçilim mi oluyor? Açılan konular hakkında Sally'e katılıyorum. Sadece bir konu başlığı altında bütün soru ve sorunları toplayıp diğer konu başlıklarını bilgilendirme amaçlı yapsalar belki daha farklı olur.

Yorum

Cidden haklısın yutup...

Yorum

Merhaba sally.

Öncelikle, yazımda en ufak bir küçümseme, aşağılama vb. yok bunu belirteyim. Sadece bol miktarda gerçeğin yalın bir dille anlatımı var yazıkki =)

Fikirlere saygı mühim bir konu tabiki. Dinlemesini bilen, en aptaldan bile bir şey öğrenebilir demiş bir bir toplumuz sonuç olarak. Ama dinlenecek adam var, dinlenecek adam var.

Mesleği o enstrümanı yapmak olan birinin, Akdeniz akşamları gitaristliği yapandan enstrüman adına bir şeyler öğrenebileceğini, Berklee’de okuyan birinin, 5 akoru zar zor bilen birinden müzikal anlamda bir şey kapabileceğini, X bir aleti 5 yıldır çeşitli varyasyonlarla kullanan biririn, o nu hayatında hiç görmemiş birinden bir şeyler kapabileceğini benim aklım mantığım almıyor işin gerçeği =)

Not: 5 akor bilmeyi, bahsi geçen aleti görmemiş olmayı, akdeniz akşamları çalmayı küçümsemek olarak dile getirmiyorum. Sadece karşısındaki kişi ile kıyaslarken bir kıstas olarak söylüyorum. Yanlış yerlere çekmeyiniz.

Arama yapmama konusunda ise, eğer bir forum sitesine üye olup konu açabilecek kadar internet kullanabilen birisi ise kişi, pekala site içinde de çok rahat arama yapabilir. O yüzden ‘tamamen kişisel’ olmakla birlikte, kullanmayı bilmedikleri için arama yapamıyorlar düşüncesine katılmıyorum.

Konu kapatılması konusunda ise, çok çok abest olmadığı sürece şahsen hiç bir konuyu kişinin yararlanabileceği linkleri vermeden kapatmıyorum. Aksi zaten pek mantıklı olmaz.

Birde konusunun kapatılmasını, uyarı almayı gurur meselesi yapan arkadaşlarımız var ne yazııkki. Hatta onlar için konu bile açtım;
                      http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?46369-Forum-Kurallar%C4%B1-Uygulanmas%C4%B1-ve-Sonras%C4%B1-Hakk%C4%B1nda&p=353779#post353779

Aslında bu kadar hazır beklemelerinin derin sebepleri var biliyorum. Sonuçta şu an sitemizdeki üyelerin büyük çoğunluğunun hayatında kendilerini bildiklerinden beri internet mevcut. Sor ve cevap gelsin mantığına ister istemez alışarak büyüyorlar.

Kendimden örnek vereyim. Eski kuşaklardan değilim ama ,internetle 15 yaşımda tanıştım. Günümüze göre fazlasıyla geç değilmi? Yani bilgiyi hazır bulmakta zorlanan, araştırma yapması gereken en son nesildenim. Bir kaynaktan soruma cevap bulmak için direk soru sormak yerine arama yapmayı bilen en son nesildenim.

Mygitar.com’a üye olmadan önce 2 yıl kadar bu siteden faydalandım. Neden? Çünkü o an için sorma gereği duyabileceğim her şey zaten konuşuluyordu, ihtiyaç duymuyordum soru sormaya. İyi bir gözlem yeterli geliyordu. Bir diğer sebebi ise, kendimi fikir yürütüp bir şeyler yazabilecek kadar bilgili görmüyordum. Bilenlerin içinde sırıtmamak adına sabrettim, öğrenene kadar bekledim.

İşte benim ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor şimdiki nesil’ derken söylemek istediğim tam olarak budur. Hepimiz birilerinden bir şeyler kaparak, yanlışta olsa fikir yürüterek öğrendik bir şeyleri. Ama bunu yaparken bilmiyorsan gocunmayacaksın, bilir gibi ahkam kesip, muhalefet olup, sana yardım edenede ‘lanet olsun’ dedirtmeyeceksin ki, tekrar kafana takılan bir hadise olursa gidip yardım alabilesin.

90 ların gençleri böyleyse eğer, bir kaç yıl içinde gelecek olan 2000 lerin gençliğini düşünemiyorum bile =)

Sonuç olarak, kimseyi küçümsediğim falan yok, zaten buna hakkımda yok. Hepinizi seviyorum mygitar.com lular.

Saygılar, sevgiler =)
                      Son güncelleyen yutup123458; 13-01-2012, 00:30.

Yorum

Evet en taze gurur meselesi yapanlardan biri olarak şunu söylemek istiyorum.
                        Tamam çok sayıda bilgi mevcut forumda hatta araştırma yapmayı seven biri olarak topladığım bilgilerle çoğu yeni başlayan arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum.
                        Gel gelelim bazen forumda olmasına rağmen bende yeni konu açmak istiyorum çünkü soğuk yazılardansa o an bilen birisiyle birebir konuşup tartışmak aklıma geleni o an sormak daha tatmin edici geliyor

Yorum

Amacım bir tartışma ortamı yaratmak değil fakat akdeniz akşamları gitaristliği yapan diyerek küçümsüyorsun.Bu bir küçümsemedir aksini kabul etmiyorum.
                          Bunu Berklee'den kabul alan dediğin Yunus bile söylemez.Çünkü gerçek müzisyen tevazu gösterir.İnsanlara tepeden bakmaz.

Forum sessiz ise birşeyler tartışılmıyor ise, bunun nedeni kapatılan konulardır diye düşünüyorum.Evet aynı konu daha önce açılmış konuşulmuş olabilir.Tekrar açıldığında insanların o konuşma ortamından yeni birşey öğrenmeyeceğini kim garanti edebilir?

Yorum

yutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Mygitar.com’a üye olmadan önce 2 yıl kadar bu siteden faydalandım. Neden? Çünkü o an için sorma gereği duyabileceğim her şey zaten konuşuluyordu, ihtiyaç duymuyordum soru sormaya. İyi bir gözlem yeterli geliyordu.
                            Aynen. Bu arada 2 seferdir mesaj atıyorumya yanlış anlaşılmasın. Ne yapim ki, doğru konuşuyorsun...

Yorum

Sally, yutupun ne demek istedigini biliyorsun, donup dolastirip "asagilayici" diye kesip atmamalisin. Akdeniz aksamlari bir kitleyi temsil eden, ezelden beri gelme "comez" ile es anlamli bir olgu, sadece onu yapabilecek kabiliyeti ve akli var demek degil. Ben de ilk gitara basladigim gun tutamadigim penalari, basamadigim bareleri bilirim. O zamanki halim, kesinlikle bugunku halime gore "Akdeniz aksamlari" gitaristligi oluyor. Tabi soyleyen farkli, dinleyen farkli anlayinca anlasmazliklar cikacaktir ortaya. Ama genel olarak yutupun dedigi uzere problem cok net ve apacik bir $ekilde kendisi tarafindan ifade edilmistir.

Berklee'den kabul aldim; ama gidemedim. Siz de boyle yazdikca utandim SIKILDIM, hos bir durum degil, ustune ustluk elektrik/elektronik muhendisliginde doktora yapiyorum. Asistan olarak mesai saatlerim 9-5. 7-10 dersim var carsamba gunu. Hal boyle olunca, foruma surekli giriyorum (gunde 5-10 kez); ama yazi yazacak enerjiyi bulamiyorum. Bunun birkac nedeni var: bilgiyi yalin bir dille acele aktardigim zaman cogu kisi tarafindan "kaba, asagilayici" olarak algilanmisligim vardir. Bu da gereksiz tartismalar dogurdu. Bundan dolayi o istedigim kaliteye ulasamayacagim icin yazi yazmaktan cekiniyorum. Bir de cogu acik baslik ilan, ve acik olan basliklar gitar vs. "incelemeleri" oluyor. Bunlara dogal olarak yazacak birsey bulamiyorum.

Zaten milletin ozel sorularina cevap vermektense, birden cok kisinin faydalanabilecegi "makalemsi" yazilar yazma taraftariyim. Hem onlar biraz daha arsivlik oluyor. Hem de daha fazla kisiye ulasiyor diye dusunmekteyim. Boyle bir yazi yazmasi da 1-3 saat alabiliyor. Bir de yazdigim yazilarin kitlesinin burada olup olmadigi tartisma konusu. Tecrube bazli yazi yazmak istedigim zaman, ozellikle ton konusunda, forumda cogu kisinin lambali amfisi olmadigi icin belki de hicbir ise yaramiyor. Zaten teknik olayini yaziyla aciklamak cok zor, bu yanlis anlamalari ve yanlis icralari dogurabilir diye dusunuyorum. O yuzden zaten video cektim. Onu da birkac uye resmen burnumdan getirdi (20-30 kisi). Birseyi bedava yaptigin zaman, bir de malum yas sadece 22, bana yapilan tum hakaretleri kaldiramayabiliyorum, sinirlenebiliyorum: o ergenlik melodileri uzaktan da olsa arada caliyor. Hersey para degil zaten, oncelikle onu belirteyim. Ama birsey parasiz oldugu zaman psikolojik olarak "bedava" klansmanina giriyor ve dogrudan "dandik" olarak anlasiliyor. Bunu ben demiyorum, aksine bilimin soyledigi birsey bu.

Yine de icimde foruma birseyler katma arzusu var. Benim "seviyemdeki" gitaristlere bile cok sey kattigim olurken, mygitar gibi her seviyeden uye barindiran gitaristlere daha cok sey katabilecegimi dusunuyorum. Ama iste, coupe de grace (oldurucu son vurus/bardaktan tasan damla) kismi ise emek verip yazdigim makalelerin 100-200 kere goruntulenmesi ve hicbir cevap yazilmamasi. 4-5 tane tesekkur geliyor; fakat facebooktan "like atmak" gibi olmasini istemiyorum, ki yazma niyetim de boyle degildi hani. Hal boyle, tam verim alamamis gibi hissediyorum. Dogrusu tabiki de 1 kisiye bile ulasmis olsa, bilgi bilgidir, ve onemli olan budur. Ama insanin egosu araya girince iste...

Yeni nesilin en buyuk problemi, kendi fikirlerini mutlak dogru olarak kabul etmeleri, ve kendi fikirlerinin dogruluklarini hissedebilmek icin (ego) baskasiyla bu fikirleri kullanarak tartismaya girebiliyorlar. Ben zaten baskasinin fikirlerini degistirmeye, onlarin fikirlerini duzeltmeye, kendi fikrimi empoze etmeye calismiyorum. Benim "seviyemdeki" her gitarist farkli seyler calmaya yonelmis, farkli tonlar kesfetmis ve cok da ortak paydasi olmayan gitaristler oluyor. Onlarla konusurken bile fark ediyorsunuz ki temel fikirler ayni, veya en azindan benim taniyip arkadaslik ettigim gitaristler icin gecerli. Yapmak istedigim kafanizin uzerindeki o ampulu yakip kendi fikrinizi olusturmanizi saglamak. Ancak bir yazi yazilirken, belli bir fikir ile yazilir. Bu fikir de, benim mygitar kisiligim ve gunluk hayattaki kisiligim ayni oldugu icin, shovmenlerin aksine kafamdaki fikirle esdeger olacaktir. Sentetik, piyasaya uygun, milleti gazlamaya yonelik degil. Bu da populist bir eylem degil acikcasi. Kac defa "ben boyle yapiyorum senin dedigin yanlis" gibi cevaplar aliyorum. Buna da verebilecegim en guzel cevap "iyi B9K". Kisi cunku fikrini ifade ederken "tartisalim, birbirimizi daha iyi anlayalim" modunda degil. Uye o modda olmayinca ben de o moda girmeyi gerek gormuyorum.
                              Son güncelleyen ynx; 13-01-2012, 04:41.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X