size bunun hakkında bir hikaye anlatıyım..geçmişte yine bir zamn bööle bir tartışma çıkmış. sonunda karar verilmiş ve her daldan en iyi adam seçilmiş ve onların yarışmalarına kara verilmiş.sanatkarlar bir ressam seçmişler(en iyisinden), bilim adamları da seçmişler kendilerinden bi adam. ve ikisini de ayrı odalara kapatmışlar bir ay boyunca..ressam döktürmüş..süper bir doğa manzarası yapmış duvara..bilimcini odasından takır tukur sesler geliyormuş. insanlar merakla beklemişler. sonunda odalar açılmış ve insanlar ressamın yaptığı resmi görünce dilleri tutulmuş,çook beğenmişler...bilimcini odası açılmış ve ne görmüşler...bilimci tüm duvarı kazımış ve ressamın resmi bilimcini yaptığı ayna gibi duvara yansımış...evet gördüğünüz gibi ikiside vazgeçilemez. ikiside birbirinden önemli dallar...saygılarımla...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sanat mı? bilim mi?
Collapse
X
-
nasıl ki bir insanın sağlıklı olması için hem ruh ve hem de fiziksel sağlığının yerinde olması gerekir,gelişmesi için de hem ruhen(mesela karakteri açısından) hem fiziken gelişmesi gerekir. uygarlıklar da insanlardan oluştuğuna göre toplum psikolojisi için sanat, toplumun fiziki olarak varlığını sürdürmesi için de bilim şarttır.Son güncelleyen iputaspellonyou; 26-04-2010, 03:58.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2163
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
-
Bana kalırsa bilimle ilgili yarışmalarda da çok güzel çevre ediniliyor, arkadaşlıklar kuruluyor falan filan.
Bence yanlış olan insanların durmadan tartışma programlarında bilimle ilgili konuları abuk bir şekilde tartışması.
Sanatta da insanlar birbirine düşebiliyor. Kötü gitar çalan iyi gitar çalanı kıskanıyor ,konsere çıkamayan grup konsere çıkan kendi dengindeki bir grubu durmadan yerin dibine sokmaya,eleştirmeye çalışabiliyor.
Bana kalırsa her ikisi "doğru,amacına uygun " şekilde gerçekleştirildiğinde insanı geliştiren şeyler ve nasılsa renkler tartışılmassa, bunların da çok tartışılamayacağını düşünüyorum .
Yorum
-
bilim var olmasaydı orta çağ karanlığından bugünlere gelebilirmiydik ? siz bir orta çağ insanıyla sanatı yan yana hayal edebilir misiniz ?
bilim insanları medeniyete ulaştırır . medeniyet dediğimiz şeyin en önemli unsurlarından birisi de sanat ise ozaman demek ki ikisi de olmadan olmuyor .
çok güzel izah ettim
Yorum
-
Bilimi insan aklının birikerek ilerleyen bir sonucu olarak görüyorum.Sanat ise bir duygulanım halinin dışa yansıması... Dolayısıyla birikerek ilerleyen yalnızca bilim.Sanat ise insanın pskilojik yönünü tatmin etmek için var.Birikme ve uygarlığın ilerlemesi paralel yürüdüğü için öncelikli görevi bilimde görüyorum.
Bilim tek başına uygarlığı ilertebilir fakat;sanat tek başına bunu yapamaz.
Ayrıca bilim dogmatik aklın yerine seküler aklı koyarak sanatın gelişebileceği aydınlık ,uygun bir ortam sağlar.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum