Nirvana nın ismi geçmese bile Nirvana dinleyen pek çok kişi vardır burda ya
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Nirvana
Collapse
X
-
Hayır, Nirvana'yı ünlü yapan, tarza uygun parçaları daha anlaşılabilir şarkılar yapmış olmalarıdır.Duman da böyle değil mi zaten? Türk olduğu için diğer ülkelerde pek tanınmıyor ancak sen 10 kişiye sorsan 10'u da Bu Akşamı biliyordur yani.Nirvana'yı dinleyen genelde yeni rock müziğe başlamış insanlar oldukları için sadece Smells Like,The Man Who Sold The World gibi daha pop tarzı şarkılara yönelirler.Where Did You Sleep Last Night,About A Girl vs. Nirvana'yı dinleyip Bleach albümünü çok sevenler genelde Metalci olup Nirvanayı bir dinleyeyim diye başlayıp da sevenlerdir.Benim gibi.Sen duydun mu Bleach albümünü seven çok? Kaç kişi vardır acaba? Kurt'a hayran olmayabilirsin ki kendisi iyi ses açısından gitar açısından (Blew,School,Love Buzz) ama 'çok iyi' değil.Nirvana'yı Nirvana yapan o değildir tüm gruptur bence açıkçası.Çok eleman değişikliği yaşamamış bir gruptur zaten.Ek gitaristler girip ayrılmıştır.
Yorum
-
adamnmk isimli üyeden alıntı Mesajı gösterHayır, Nirvana'yı ünlü yapan, tarza uygun parçaları daha anlaşılabilir şarkılar yapmış olmalarıdır.Duman da böyle değil mi zaten? Türk olduğu için diğer ülkelerde pek tanınmıyor ancak sen 10 kişiye sorsan 10'u da Bu Akşamı biliyordur yani.Nirvana'yı dinleyen genelde yeni rock müziğe başlamış insanlar oldukları için sadece Smells Like,The Man Who Sold The World gibi daha pop tarzı şarkılara yönelirler.Where Did You Sleep Last Night,About A Girl vs. Nirvana'yı dinleyip Bleach albümünü çok sevenler genelde Metalci olup Nirvanayı bir dinleyeyim diye başlayıp da sevenlerdir.Benim gibi.Sen duydun mu Bleach albümünü seven çok? Kaç kişi vardır acaba? Kurt'a hayran olmayabilirsin ki kendisi iyi ses açısından gitar açısından (Blew,School,Love Buzz) ama 'çok iyi' değil.Nirvana'yı Nirvana yapan o değildir tüm gruptur bence açıkçası.Çok eleman değişikliği yaşamamış bir gruptur zaten.Ek gitaristler girip ayrılmıştır.
Yorum
-
Sözleriyle insanı vuran bir müzik Nirvana'nınkisi. Kurt Cobain çok yaratıcı bir insandır ayrıca. Çoğu Nirvana şarkısını severek dinlerim. In Utero bence en güzel albümleridir. Sonra Nevermind ve sonra Bleach gelir benim için. Hormoaning EPsinde de güzel coverları var.
Bazı metalci arkadaşlar bu topikten uzak dursa iyi olur. Çünkü bu zamana kadar Nirvana eleştiren kimi görsem, gizliden gizliye arada açıp Smells Like Teen Spirit dinleyen "hardcore" metalci arkadaşlar oluyor hep. Önce dinleyin, eleştirecekseniz öyle eleştirin. Sırf piyasa olmamak gibi saçma kaygılarla koskoca bir grubu çizmek ne saçma birşey. Ne demekse piyasa artık. Takıntıya bak.
Yorum
-
Bartowski isimli üyeden alıntı Mesajı gösterÇok genelleme yaparak konuşmuşsun.Ben Cradle of Filth dinlerken Nirvana'nın Smells Like Teen Spirits,The Man Who sold the World ünü dinleyebiliyordum.Bence Nirvana ile Dumanı karşılaştırmakta yanlış.Çünkü duman dediğin grup mi ile fa diyezi 5 - 6kere arka arkaya oturtup sadece söz yazabilen bir grup fakat Nirvana'nın müzik ve söz konusunda Duman'ı bariz ezdiği gün gibi de ortada.Ayrıca müzik etiketleştirilip metalci popcu dansçı topçu falan yapılmamalı bir insan istedikten sonra hepsini dinleyebilir.Yani isteyen Inna dinlerken gidip Cannibal Corpse da dinleyebilir bu müzik zevkini insanın genişletir.
Yorum
-
adamnmk isimli üyeden alıntı Mesajı gösterYa tamam dinleyemez demedim.Ancak olay şu bak, ben de Nirvana severim.**** severim hatta.Ama Nirvana Duman gibi gruplar onların ünlü eden şarkılar sayesinde ezik popçu 3 akordan şarkı mı olur oluyorlar.Ben Nevermind'le başladım.Smells Like Teen Spirit'le.İyiki de ağır metalci değişmişim o zamanlar.Sen hiç görmedin mi, genelde (sıkı) metalciler Nirvana'ya pop Kurt'e ezik dayanamadı hiç bir boka derler.E sen de Duman'a bilmemkaç akordan şarkı yapıyor diyorsun.Bu aynı şey değil mi.Son 2 albümü dinledin mi?Duman I Duman II.Dinlersen oradaki soloları görürsün.İyice olgunlaşmış hepsi.Kaan böğürmüyor,sololar süper.Ama sen hala Bu Akşam'da kalırsan olmaz.Veya Senden Daha Güzel'de.O zaten piyasa.Ve metal dinleyen Nirvana dinleyemez demedim.Sadece sıkı metalcilerde böyle bir genelleme var Nirvana poptur diye.Ben Metallica dinliyordum ilk 4 albümünü Nirvana'ya başladığımda.
Abi bu nedir ya.Bunu diyen bir insanın müzik bilgisini ciddi şekilde tartışırım.Nirvana ciddi şekilde punk kökeninden gelen bir grup.E ozaman o arkadaşlar bluese de pop diye hitap eder.
Ayrıca Nirvana grubu pek şarkılara gösterilecek ilgilere kulak vermeyen bir gruptu.Söz yazmak veya bir melodik ritimde gitmek ve farklı duygular vermek amacında değillerdi.Adamlar bağımsız bir şekilde keyiflerine göre müzik üretiyorlardı.Dumanla , Nirvanayı yan yana getirmek bile büyük saçmalık .Ayrıca özentilik kavramından da çıkacak olursak Kaanada Kurtun kopyası adlandırmasında bulunabilirim.
Nirvana hakkında da bir düşüncem var.O kadar kaliteli müzik cidden yapmıyorlardı ama onları bu noktaya getiren şeyde Kurtun ölümü oldu sanırım.Ama Kurt Cobain efsanesi yaşasaydı bu durumdan hoşlanmazdı.Çünkü insanların ilgisinden nefret ederdi.Son güncelleyen S£DATR; 29-09-2011, 03:04.
Yorum
-
S£DATR isimli üyeden alıntı Mesajı göster''Sadece sıkı metalcilerde böyle bir genelleme var Nirvana poptur diye''
Abi bu nedir ya.Bunu diyen bir insanın müzik bilgisini ciddi şekilde tartışırım.Nirvana ciddi şekilde punk kökeninden gelen bir grup.E ozaman o arkadaşlar bluese de pop diye hitap eder.
Ayrıca Nirvana grubu pek şarkılara gösterilecek ilgilere kulak vermeyen bir gruptu.Söz yazmak veya bir melodik ritimde gitmek ve farklı duygular vermek amacında değillerdi.Adamlar bağımsız bir şekilde keyiflerine göre müzik üretiyorlardı.Dumanla , Nirvanayı yan yana getirmek bile büyük saçmalık .Ayrıca özentilik kavramından da çıkacak olursak Kaanada Kurtun kopyası adlandırmasında bulunabilirim.
Nirvana hakkında da bir düşüncem var.O kadar kaliteli müzik cidden yapmıyorlardı ama onları bu noktaya getiren şeyde Kurtun ölümü oldu sanırım.Ama Kurt Cobain efsanesi yaşasaydı bu durumdan hoşlanmazdı.Çünkü insanların ilgisinden nefret ederdi.
Yorum
-
adamnmk isimli üyeden alıntı Mesajı gösterSon paragraf ve son paragraftan 1 önceki cümleye katılıyorum.Ama sen hiç mi görmedin, çoğu tamam lan çoğu değil diyeceksin bazı metalciler Nirvana'dan nefret eder,Kurt'un ölümü ezikçe gelir.Müziklerini pop ile aynı kefeye koyarlar.Hiç mi görmedin böyle diyen?Tamam Punk kökeninden, ama Nevermind'e punk mu dersin ne dersin yani?Dumanla Nirvanayı yan yana getirmek diye bir şey neden olmasın?Kaan kopya tamam.Ama sen bu adamların yeteneksiz olduğunu söylersen ben de senin müzik bilginden şüphe ederim.İlk 2 albüm tamam,ancak Yanıbaşımdan,İyi De Bana Ne,Rezil vs bir çok şarkı var böyle solosu sağlam olan.
Yorum
-
S£DATR isimli üyeden alıntı Mesajı gösterPardon ama ben Duman grubuna yeteneksiz falan demedim.Zaten severek dinlediğim gruplardandır.Ayrıca onlara yeteneksiz demek için en az onlar kadar iyi bir yere gelmem gerekir.Her şeyden önce o grupta zaten Batuhan Mutlugil var.O bile yeterlidir.Önceki yazımda ne demek istediğim gayet açık ve anlaşılırdı.Nirvanayla Dumanı tabi ki yan yana getiremem çünkü 2 side birbirinden çok farklı müzik yapıyor ve yapmış.Buda benim görüşüm.
Yorum
-
burak01907 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterhttp://www.youtube.com/watch?v=Dd3X9SsrPPM
Bu tarz müzik yapan bildiğiniz grup veya sanatçı varmı varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
Cinderella - Don't Know What You've Got (Till It's Gone)
Accept - Mistreated
Yorum
-
Merhaba arkadaslar,kendim Nirvana faniyim ve grubumu tanitmak isterimsizlere
Ismi The Seven Seas ve müzik türümüz Psychedelic-grunge-blues arasinda yer almaktadir. Avrupa'da çaliyoruz ama müzigimizin evrensellesmesi tabiiki daha güzel olur 12 tane sarkimiz var ama sadece 2 tanesini kaydettik. Sizleri The Seven Seas'i dinlemeyi davet ediyorum !
Ilk parçamiz : https://www.youtube.com/watch?v=pQKhUGs6pLM
Ve ikincisi : https://www.youtube.com/watch?v=8CrAQs2R2EE
Eger ki çok hosunuza gittiyse, facebook sayfamizi begenmeye davet ediyorum ( ve devami gelecek) https://www.facebook.com/TSevenSeas
Ve eger ki gerçekten çok hosunuza gittiyse, paylasirsaniz herangi bir yerde, bizlere güzel bir yardim ve müzik askina yeni bir katki yapmis olursunuz
Herkese Tesekkür Ederim.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum