Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Setup mu Prosesörmü ?

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Setup mu Prosesörmü ?

Yaklaşık 3 aydır elektro çalıyorum gurup işine girdim amfim marshall mg15 distorsion iyi değil daha sert bi ton arıyorum bunun için setup kurmakmı daha avantajlı yoksa iyi bir prosesörmü ?

Bu konu hakkında derlesen kitap olacak kadar yazışma var forumda birazcık forumu dolaşmanı tavsiye ederim.

Yorum

daha yeni olduğun için processör alman daha mantıklı efektleri iyice tanırsın. boss marka olanlar efekt konusunda en başarılı olan processörlerdir. boss me 25,50,70 den herhangi birini alabilirsin gönül rahatlığıyla.

Yorum

Amfini değiştirmeyi denesen=)

Yorum

Öncelikle küçük,küçük-orta çaplı bir prosesör alarak başla işe.Radical nickli arkadaşın da dediği gibi bilmediğin birçok efekti tanımış olursun böylece.Hem çok kötü sonuçlar da vermez emin olabilirsin.Zoom 505,Digitech rp50 gibi başlangıç seviyesi prosesörler ile sahne alanlar bile gördüm ben ve sonuçları da gayet iyiydi.(Tabi konserde kullanılan ekipmanlar da sese etki ediyor bunuda unutma)
          Boss me-25'i tavsiye ederim.Efekt konusunda gayet başarılı boss fakat driver'larda daha başarılı olmak istiyorsan Line 6 Pod'lara bakmanı tavsiye ederim.Ama kendi görüşüm her zaman analog setup kurmaktan yanadır.Prosesör ile analog setup'ları genel olarak karşılaştırmış olursak:

PROSESÖRLER

Eksileri:
          -Dijitaldir
          -Çözmesi zordur insanı fıtık eder.(Özellikle boss gt-10,line 6 pod x3 live gibi üst seviye prosesörler)
          -Fazla efekt sayısı tuhaf ve gereksiz tonların çıkmasına neden olur.(evet bunu yapan var)
          -Güncellenmesi gerekebilir.
          -Pedallara göre daha fazla bozulur.(kendi görüşüm bana öyle geliyor nedense,hiç bozulan pedal görmedim fakat çok bozulan prosesör gördüm-özellikle boss'lar-)

Artıları:
          -Kısa yoldan her ton ve efekte sahip olursun.
          -Tek bir dokunuş ile istediğin ton ayağının altındadır.
          -Analog setuplara göre daha ucuza malolur.
          -Daha portatiftir.Bir çantaya koyarsın başka birşeye gerek yoktur.

ANALOG SETUP

Eksileri:
          -Prosesöre göre daha pahalıya malolur.
          -Seçenek daha azdır birçok ton yerine oturmuş bir ton kullanmana neden olur.(Yani kendi tonunu yazarsın,ton yelpazen biryere kadar olur aynı setup ile hem blues hem death metal yapmayı bekleme)
          -Ara jack derdi,bilmem kaçlı adaptör derdi vardır.
          -Bir süre sonra pedallar arttıkça pedalboard gerektirir.
          -Tek tek pedallardan oluştuğu için taşıması zordur.
          -Kordinasyon gerektirir.Prosesörde tek bir ayak dokunuşu ile amfi simülatörü+drive+compressor+tremolo+delay sesi alabiliyorken.Pedalda bunlara tek tek basmanı gerektirecek durumlar olabilir.(Allah yaşatmasın-bakınız wah ile volume pedalına aynı anda basmaya çalışıp düşmek)

Artıları:
          -Ton gerçektir,mis gibidir,harikalar ötesidir.(Uygun setup kurulursa tabi)
          -Çok daha zevklidir,verilen bir emeğin ürünüdür.
          -Daha profesyönelcedir.
          -Pedallar çocuğu gibi gelir insana,daha bir samimidir.Prosesör gibi robot değildir duyguları vardır

Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım durumu sana yine de seçim senin.Unutma doğru çalış,doğru gitar,doğru ton (ister ibanez,ister fender,ister gibson...ister pedal,ister prosesör olay sende bitiyor.)

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
          X