Duyuru

Collapse
No announcement yet.

solo için en uygun distortion pedalı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

solo için en uygun distortion pedalı?

arkadaşlar uzun süredir processor kullanıyorum (vamp2) ve artık haz alamıyorm. kendime yavaş yavaş anolog setup kuracam dist. pedalı alıcam ve bu konuda kararsızım.solo gitaristim. genellikle metallica ağırlıklı çalıyorum. tarzm thrash,heavy metal,rock'n roll. özellikle solo için daha uygun, tonları sağlam,dolgun ve çok çok aşrı sert olmayan kaliteli bir dist.pedalı (almışken yarıyolda bırakmayan bi pedal olsn) almayı düşünüyorum. neleri tavsiye edersiniz?

Bunun Tek Cevabı Var Electro Harmonix Metal Muff Ama Boss Mt-2 ye de Bİr Bak

Yorum

Boss Mt-2 yi denedm. solo için çok uygun olmadığını düşnüyorm. kullanan arkadaşlarmda aynı düşüncede. Metal Muff ı hiç denemedm.tonlarının çok aşırı sert olmasndan kuşkulanıyorm.thrash dışında, rock'n roll ve 80's hard rock ile de ilgileniyorum. metal muff, rock'n roll ve hard rock için uygun olur mu?

Yorum

Metal Muff ın üstündeki equalizer sayesinde istediğin tonu alabileceğini düşünüyorum.Ayrıca üstünde top boost var, sololar için buda ekstra bir özellik.Pek çok pedalda yok boost.

Yorum

çok net bir kavram vardırki:
          para bolsa dist+eq pedalı
          para kısıtlıysa metalmuff
          bu kadar basit!

Yorum

ne alırsan al mt2 alma, ilk denemelerde anlaşılmayabilir ama bi süre kullanıldıktan sonra "seni pedal diye tasarlayan mühendisin diplomasını..." şeklinde oldukça marjinal küfürler ettiriyor. ne solo atabiliyosun ne istediğin tonu yakalayabiliyosun. oldukça yapay ve gürültülü ses vermek dışında hiçbi işe yaramıyor, insanı gitardan soutuyor. yukardaki arkadaş işin felsefesini çok güsel açıklamış paran yoksa bile borçla vs bi metal muff al değecektir(sanırsam kirk hammett metal muff kullanıyodu ama atıyo da olabilirim).

Yorum

goth evet sanırım attın sanırım biraz şaka şaka kirk hammett mesa boogie sinin distortionunu ve arada da rocktron kullanıyo..
              açıkça söylemek gerekirse metal muff rock'n roll fazla sert gelecektir..
              Bütçeni bilmuyorum ama alabiliyorsan VOX Bulldog u almanı öneririm..Çok sert bir pedal değil ama solo için çok ve de lambalı ama sert thrash ve heavy rifflerine hafif gelebilir..

Yorum

vox bulldog evet harbi pedaldır ve herbiseye gider(ciddiyim). bende ml-2 ve ge7 sayesinde istedigim tonları alıyorum ama eq olmasa gercekten cok zor

Yorum

kesinlikle mt-2 alma.ben aldım ertesi gün sattım hele solo için hiç alma.o pedalla trash falan yapılır anca aşırı köşeli tonları var

Yorum

bende arıyorum sert tonu su olmaz demeyin bisiler onerin lutfen

Yorum

MXR m-151 düşünülebilir. Oldukça güzel pedaldır. Metal Muff ı da döver

Yorum

bence seni tatmin edecek pedal mxr m-151( ama tuzludur!)
                        bak pedal diyoruz ama ; m-151(iki pedaldır!)
                        hatta al sana pedalı parmaklarının ucuna getiriyorum : MXR M-151 Doubleshot Distortion Pedal

1dk ya! sen amfini soylesene bir! marka model ne!en önemlisi o cunku! eger elinde 15w bir amfi varsa, vede sana m-151 öneriyorsak varya!
                        amfini yazman gerekir
                        Son güncelleyen wwwxyzwww; 29-11-2008, 14:34.

Yorum

anfi:15watt ibanez gitar: ibanez rg370dx.

Yorum

vox bulldog işini görebilir

tabi bütçeye bağlı olarak radial tonebone plexitube,trimod falan da düşünülebilir,biraz da bütçe ve diğer ekipmanlarına bağlı bir mesele bu,tabi hepsinden de önemlisi kendi zevkin,istersen sansamp tarzı bir pedal alırsın,veya benim yaptığım gibi bir gdi 21 alıp bi de eq çekersin yanına,eq ın gaini biraz açarsın tonları da mid leri boost lucak şekilde ayarlarsın solo larında eq devreye sokup hem volume ü hem midleri boost lu dolgun bir solo tonun olmuş olur,ritmler de ise daha keskin sert tonlarını korursun.bence tek işlevi olan bir pedalda aynı anda hem solo hem ritm tonu elde edebileceğini pek düşünme,ritm de hoşuna giden ton solo da çiğ kalacaktır,solo için ayarlayacağın dolgun ton ise ritm de rahatsız edici olur.tek bir pedalla bu işleri çözebilen çıkmadı şimdiye kadar içimizden malesef.bir çoğumuz pedalları deneyip,belli bir süre kullanıp duruma göre ya değiştiriyor ya da eklentiler yapıyoruz o yüzden bunları göz önünde bulundur derim.

Yorum

bütçem çok yüksek değil ama uzun zamanda sağlam bir anolog setup kurmak istiyorm. SansAmp triac ile birlikte metalmuff ya da MXR m-151 kullansam nasl olur? 15watt ibanz anfi tonlarının sahne için yeterli olacağını sanmıyorm. mixer bağlantılı triac ı similatör ve clean olarak,metalmuff ya da MXR m-151 i drive olarak kullanabilirmiyim?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X