Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cort-x5 in yanına metal muff / line6 ya da ne ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş cort-x5 in yanına metal muff / line6 ya da ne ?

Arkadaşlaşlar öncelikle size kendimden bahsedeyim. senelerdir klasik gitar çalan biriyim. orta düzey bir çalıcıyım. Seneler sonra cort x5 model bir elektro aldım. Şuanda guitar rig 4 programının hazır presetlarını kullanarak idare ediyorum. istediğim tonlar sert metal tonları. Arada çok amatörcede blues takılıyorum.

Şimdi çok kararsızım bilgisayar olmadan da **** başka odalarda gitar çalmak istiyorum. bunun için prosesör almayı düşündüm. Elimde herhangi bir anfi yok. ses sistemi olarak idare eden 1+1 kolonlarım var. forumu araştırdım ve digitech prosesörler **** Electro-Harmonix Metal Muff ve line 6 gibi modeller gördüm.

Sizden ricam bana metal muff gibi bir pedalı bu aktif 1+1 sistemime taksam yani gitar anfisi olmayan bir ses sistemine taksam lintekine benzer bir ses alırmıyım. http://www.youtube.com/watch?v=iCPX2aGRs2I

Diğer sorun prosesörleri bağlantısı gitar + prosesör+ses sistemi şeklindemidir.

sadece line 6 gibi bir sistem bana yeterlimidir. cort x5 gibi bir gitara gereksizmidir ve başka neler önerirsiniz.

Öncelikle merhabalar;

1+1 inizi amfi olarak kullandığınızda normal bir elektro gitar amfisine oranla daha tiz ve daha soğuk (daha dijital) daha cızırtılı ,kulak tırmalayıcı bir ses alırsınız. Metal muff ı bağlarsanız o videodaki gibi değil ama sert hırçın bir ton elde edersiniz ki zaten metal muff oldukça sert bir pedaldır. Sadece hakkı olan bir amfiye ve gitara bağlansın.

Prosesör ya da pedal bağlantıları gitar-pedal/prosesör- amfi şeklinde bağlanır.

İlk başta prosesör almak geniş ton yelpazesi için ,tonları tanımak için çok iyi bir yöntemdir bana kalırsa. Ancak prosesörün dilinden anlamaya çalışırken bıkkınlık verebilir kullanıcıya.

Cort x5 gibi bir gitarın kapasitesine göre ekipman seçimi yapmak bence yanlıştır. İstediğiniz tonu elde etmek için gerekli olan pedal / prosesörleri satın alırsınız sonra baktınız ki gitar istediğiniz tonu veremiyor o zaman gitar değişir. 100 tl lik gitara 200 tl lik pedal , 1000 tl lik gitara da 2000 tl lik pedal alınmalıdır diye bir kural yoktur yani.

Diğer öneriler için forumda da dolanabilirsiniz tavsiyeleri de bekleyebilirsiniz. Başlığı düzenledim. Daha sağlıklı olur

Yorum

Peki ilk etapta digitech prosesor almayı düşünüyorum bunu bilgisayara bağlanan herhangi bir ses sitemine bağlayabilirmiyim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
      X